Hokej Hokej/Izveštaji

Furiozna Zvezda deklasirala Vojvodinu

U senci nedavnog skandala koji se desio na turniru “Trofej Beograda” za decu do 12 godina, o kojem smo pisali na našem portalu, seniori Crvene zvezde otputovali su do Novog Sada na utakmicu protiv ekipe Vojvodine. želja beogradskih crveno-belih je bila da se što pre vrate na pobednički kolosek kako bi zadržali prvu poziciju na tabeli IHL takmičenja. I ne samo da su u tome uspeli – crveno-beli su doslovno deklasirali Vojvodinu.

HK Vojvodina – SKHL Crvena zvezda 0:10 (0:5, 0:2, 0:3)

Već u prvoj trećini Zvezda je pokazala ko je gazda u ovom duelu. Golovi su se redali kao na traci, a naši hokejaši su se zaustavili na brojci od 5 golova. Prvo je mrežu novosađana zatresao Vitalij Dziov, poslednje Zvezdino pojačanje iz Rusije. Igrao se 5. minut kada se pak zakoprcao u mreži golmana Vojvodine. Zvezda je povela 0:1.  Prošlo je samo 26 sekundi od gola Dziova, kada je na scenu stupio mladi Antonije Mašić i doveo crveno-bele oklopnike u vodstvo od 0:2. U 8. minuti već je stajalo 0:3 na semaforu. Andrej Cvik je bio neumoljiv i već tada se videlo da ova utakmica ide samo u jednom smeru. To su potvrdili Bogdan Gaidaš (12. minut) koji dovodi Zvezdu u vodstvo od 0:4 i svojim drugim golom Vitalij Dziov (17. minut) za konaćnih 0:5 u prvoj trećini. Na kraju ovog dela igre trener Jovica Rus napravio je rokadu na golu, pa je na led poslao Juga Mitić, umesto Arsenija Rankovića.

U drugoj trećini prvi gol smo videli “tek” u 29. minuti. Pak je ponovno u mreži domaćina, glavni “krivac” za to je bio Daniel Mihal – Zvezda je u tom trenutku vodila sa 0:6. Mreže su mirovale do poslednje minute ovog perioda, a onda se opet zatresla mreža domaćina. Ovaj put je egzekutor bio Pavle Podunavac za ogromnih 0:7.

Poslednju trećinu golom otvara rekovalescent, Nikola Kerezović koji u 44. minuti dovodi Zvezdu u vodstvo od 0:8. Nastavila je Zvezda u istom ritmu, pa je Vjačeslav Čegrintsev u 47. minuti postigao deveti gol za Crvenu zvezdu – 0:9. A u 55. minuti je pukla desetka. Andrej Cvik je smestio pak u mrežu domaćina za 0:10. Bio je to konačan rezultat ovog susreta.

Crvena zvezda je nastupila u sastavu: Mitić, Ranković, AnićBrkušanin, Čegrintsev, Daniel, Dragović, Dziov, Gaidaš, Janković, Kerezović, Kulešov, Marković, Mašić, Novaković, Podunavac, Ristić, Sabadoš, Španjević, Vukićević, Vuković, Cvik. Trener: Jovica Rus

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama