Одбојка Одбојка/Вести Одбојкаши

Dragan Stanković najbolji bloker Svetskog klupskog prvenstva

Извор: ОКЦЗ, званични сајт

Nekadašnji odbojkaš i kapiten Crvene zvezde Dragan Stanković proglašen je za najboljeg blokera Svetskog klupskog prvenstva koje je održano u Čestohovi, u Poljskoj!

Titulu šampiona sveta osvojio je Trentino, za koji igraju reprezentativci Srbije Uroš Kovačević i Srećko Lisinac, i to je peta titula svetskog klupskog prvaka za ovu italijansku ekipu. Trentino je u finalu XIV SP klubova 2018. savladao Lube, za koji igra naš Dragan Stanković, sa 3:1, po setovima 25:20, 22:25, 25:20 i 25:18.

Uroš Kovačević je proglašen za najboljeg primača, a Dragan Stanković za najboljeg blokera SP. Nagradu Kovačeviću, kao i pehar Ðaneliju, kapitenu Trentina, predao je Slobodan Milošević, predsednik Kontrolnog komiteta SP i nekadašnji generalni sekretar OSS.

Treće mesto je zauzeo ruski Fakel iz Novog Urengoja, koji je u utakmici za bronzanu medalju pobedio poljsku Aseko Resoviju sa 3:1 (19:25, 25:20, 25:23, 25:23).

Odbojkaški klub Crvena zvezda čestita Draganu Stankoviću i srpskim reprezentativcima na osvojenoj nagradi i želi puno sreće i uspeha u nastavku karijere!

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама