Košarka Košarka/Izveštaji i analize

ABA U19: Pao i Zadar

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Juniori Crvene zvezde mts savladali i domaćina turnira Zadar 81:63. Ponovo najefikasniji Popović i Tomašević sa po 17 poena. Naredni protivnik u petak od 18 časova ekipa Partizan NIS.

Juniori Crvene zvezda mts napravili su veliki korak ka osnovnom cilju i plasmanu na zavšni turnir ABA lige pošto su u četvrtak uveče u ispunjenoj dvorani “Jazine” pobedili domaćina turnira ekipu Zadra 81:63 (18:19,21:13,25:17, 17:14).

Najefikasniji u ekipi crveno-belih koji su stigli do druge pobede, bili su ponovo Popović sa 17 poena i 5 skokova iTomašević koji je imao identičan učinak u napadu.

Ponovo je ekipa Crvene zvezde mts po sličom receptu kao u duelu sa ekipom Budućnosti “prelomila” ovu utakmicu čvrstom odbranom I postepenim građenjem prednosti tokom druge I treće četvrtine.

Nakon prve deonice domaći tim je nošen neuobičajeno snažnom podrškom sa tribina, koja je u nekoliko navrata i prelazila granice sportskog (nesportsko skandiranje I paljenje baklji) je vodio, ali je presudio kvalitet crveno-belih I rotacija u kojoj je trener Bojan Đerić “držao” visok ritam, posebno u odbrani.

Već na poluvremenu bilo je 39:31, a prednosti je rasla i iznad 20 poena u trećoj deonici.

Velika prednost je crveno-belim omogućila da mirno privedu utakmicu kraju, i dođu do važnih bodova u prvom danu u kome su odigrali dve utakmice i uradili veliki posao.

KK Crvena zvezda mts: Karapandžić 8, Pavićević11 + 6sk, Dobrašinović, Popović 17, Manojlović 3, Radosavljević, Vasić 8, Mašić 4, Dimitrijević, Tomašević 17, Ćojbašić 3, Živanović 10+6 ukr.

U trećoj utakmici na turniru, crveno-beli će se sastati sa ekipom Partizana NIS, koja je na otvaranju turnira poražena od Zadra 82:76. Taj meč je na programu u petak od 18 časova.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama