Хокеј Хокеј/Извештаји

Хладан туш – Триглав славио у Пиониру

Хокејаши Црвене звезде доживели су пораз од екипе Триглава. Иако су многи веровали да ће након прве трећине Звезда глатко стићи до победе, десио се нагли пад у другој и посебно трећој трећини, па су гости отишли кући са три освојена бода и заслуженом победом.

СКХЛ Црвена звезда – ХК Триглав 2:4 (2:0, 0:1, 0:3)

Фото: Црвена звезда – Триглав

Динамична прва трећина са доста клизања могла је вечерас да задовољи публику која је дошла да да подршку нашим хокејашима. Триглав није дошао да се брани, а Звезда је хтела да настави победнички низ. Већ пред сам крај 5. минута сусрета Душан Јанковић шаље пак у мережу гостију за 1:0. Асистирали су му Даниел Михал и Срђан Ристић.

Наставило се са одличном игром на обе стране, али се на следећи гол чекало неких 10-ал минута. Тачније у 11. минути сусрета Рус Богдан Гаидаш, асистенција Вјачеслав ЧегринтсевМарко Бркушанин, успева да савлада голмана гостију, Уроша Плавца, за водство Звезде од 2:0.

Фото: Црвена звезда – Триглав

Наставили су и Звезда и Триглав у истом ритму у другој трећини. Заиста се водила беспоштедна борба, а триглав је у 30. минути успео да савлада Арсенија Ранковића и тако смањи резултат на 2:1. Стрелац овог поготка био је Наце Вилфан. После тога Звезда је опседала гол Триглава и у два наврата није успела да искористи играча више. Триглав је такође претио али Звездина одбрана на челу са голманом Ранковићем није допустила да гости дођу до изједначења.

Последња трећина почиње Звездиним нападима на гол Триглава, али црвено-бели не користе играча више. Показало се да су те пропуштене прилике са играчем више морале да дођу на наплату и Триглав је у 53. минути успео да изједначи на 2:2, иако су црвено-бели имали надмоћ у већем делу ове трећине. Стрелац за госте је био Урбан Бан. И онда Триглав у потпуности преокреће сусрет. Након искључења Марка Бркушанина, Триглав долази до водства од 2:3 голом Јана Лампича (55. минут). Црвено-бели су покушали све не би ли дошли до изједначења. У последњем нападу тренер Јовица Рус повукао је са гола Арсенија Ранковића, али то није помогло нашим хокејашима. Играчи Триглава украли су пак и голом Михаела Поточника славили резултатом 2:4.

 

Црвена звезда је наступила у саставу: Митић, Ранковић, Ајдуковић, Анић, Бркушанин (1 асис.), Чегринтсев (1 асис.), Даниел (1 асис.), Дзиов, Гаидаш 1, Јанковић 1, Кулешов, Марковић, Машић, Новаковић, Подунавац, Ристић (1 асис.), Сабадош, Шпањевић, Вукићевић, Цвик. Тренер: Јовица Рус

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама