Хокеј Хокеј/Извештаји

Звездина серија победа се наставља – пао Триглав

У сенци вечитог дербија у кошарци у коме је Звезда као гост победила екипу Партизана, у леденој хали Пионир хокејаши Црвене звезде дочекали су екипу Триглава у дербију ИХЛ такмичења. У Звездиним редовима на овој утакмици није било Николе Керезовића, али се на леду нашао руски нападач Виталиј Дзиов (25 година), новопридошлица у црвено-беле редове. Звезда је била боља и однела победу у вечерашњем сусрету.

СКХЛ Црвена звезда – ХК Триглав 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Прва трећина била је доста изједначена. Видела се намера гостију да желе реванш за двоструки пораз који су доживели у Крању. Ипак Звезда прва долази у водство од 1:0 у 11. минути сусрета преко расположеног капитена Марка Бркушанина, а асистирао му је Вјачесла Чегринтсев. Екипа Триглава се није предавала и гости су успели да изједначе на 1:1 преко Михаела Поточника у 15. минути. И поред прилика на обе стране, резултат се није мењао до краја ове трећине.

Фото: Црвена звезда – Триглав

Звезда почиње другу трећину сјајном приликом, али пречка спашава гол Триглава. Наставили су црвено-бели оклопници са нападима, пропустили су пенал и четири сто постотне прилике да пак сместе у мрежу гостију, али се резултат није мењао. Триглав дословно у тим тренуцима није могао да приђе Звездином голу сем у тренутку када су у 36. минути имали играча више.

Фото: Црвена звезда – Триглав

Али чим је Звезда била комплетна, у 38. минути стиже заслужено водство. Андреј Цвик постиже погодак за 2:1 за Звезду, а асистирали су му Андрија Шпањевић и Роберт Сабадош. Заслужили су наши оклопници и веће водство, али пре свега деконцентрација у нападу спречила их је да након другог периода оду на одмор са већом разликом.

У последњој трећини виђена је Звездина надмоћ али пак није хтео у мрежу гостију чак ни када су црвено-бели имали и два играча више на леду. На 4 минуте пред крај Триглав је имао прилику да казни Звездине промашаје, али је голман Арсеније Ранковић био на висини задатка. Триглав је покушао да изврши притисак и дође до изједначења, али у том тренутку Пак краде Марко Бркушанин који асистира Вјачеславу Чегринтсеву за коначних 3:1.

Црвена звезда је наступила у саставу: Митић, Ранковић, Анић, Бркушанин 1 (1 асис.), Чегринтсев 1 (1 асис.), Даниел, Дзиов, Гаидаш, Јанковић, Кулешов, Марковић, Машић,  Новаковић, Подунавац, Ристић, Сабадош (1 асис.), Шпањевић (1 асис.), Вукићевић, Цвик 1. Тренер: Јовица Рус

Сутра, недеља 25. новембар, Звезда и триглав играју још један меч, а почетак истог је у 16 часова и 15 минута.

Коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама