Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе

Вечити пао за 9-0 у АБА лиги

Аутор: ЦЗБГ, Иван Ј.

Екипа Звезде показала карактер. После пораза у Еврокупу, на можда и најтежем гостовању у регионалној лиги, Звезда је славила против вечитог ривала Партизана. Пред 6.000 гледалаца, на крају је било 71:77 (22:15, 19:23, 10:20, 20:19)

Знам да ће многи навести као хероје меча Стратоса Перпероглуа и Џо Регланда, али бих ипак у први план ставио фантастичну тимску одбрану у другом полувремену као кључ победе над Партизаном. Таква одбрана је дала много самопоуздања у нападу јер је Звезде, нарочито у трећој четвртини, затворила све. Наравно да огромну заслугу имају горе поменути играчи. Стратос је показао да је играч за овакве утакмице, одиграо их је пуно у Атини, а Регланд је узео одговорност на себе, шутирао мало чешће, али и разигравао екипу. Трећег кога треба похвалити јесте Маик који је такође показао огромно искуство и однео победу на Партизановим центрима. Били Берон је одиграо фантастичну одбрану на Вањи Маринковићу.

Утакмица је почела фантастично, Регланд је имао мали мини шоу за 7 0 серију, али је онда уследила канонада тројака домаћина. Тринкијери је максимално експлоатисао Лендејла кога Оџо није могао да чува на линији 6.75. Забио је три тројке, а наредне три је дело Стефана Јанковића за максималних 22: 11 за Партизан. Спасио нас је Маик који је дао кош и додатно за пристојних седам на крају прве четвртине. Већ у другој четвртини је Звезда поправила одбрану, али је лош био напад тако да није валоризовано оно што је урађено добро. Партизан пред крај опет одлази на осетнију предност, али Звезда уз помоћ тројки успева да се приближи на само три поена заостатка.

Друго полувреме смо већ описали. Звезда је за 17 минута дозволила Партизану 20 поена, стекла сигурност у нападу, а када год је требало, имала је две опције: Стротоса и Регланда који су убацили све што је било потребно да се добије један овакав меч. На два минута до краја, дошло је до опуштања што је Партизан искористио да спусти предност на шест поена.

ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 71:77 (22:15, 19:23, 10:20, 20:19)

Дворана: Александар Николић;
Гледалаца: око 6.000;
Судије: Илија Белошевић, Милија Војиновић, Драган Поробић.

ПАРТИЗАН: Пејџ 12 (3ск, 3ас, 3ук, 3из), Си 12, Маринковић 11, Гегић -, Величковић 5, Пецарски -, Гавриловић -, Загорац -, Јанковић 9 (5ск), Лендејл 18 (5ск, 2ас), Гагић 2, Николић 2.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Регланд 19, Човић -, Kешељ 2, Перпероглу 25 (4ск, 3ас, 2ук), Ненадић 1, Лазић -, Фаје 11 (7ск), Берон 7 (5ас), Добрић -, Ристић -, Цирбес 9, Оџо 3.

Скочи на траку са алаткама