Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Vaterpolisti upisali prvu pobedu

CRVENA ZVEZDA vs PRO RECO Beograd, 17.10.2018. foto: Nebojsa Parausic Vaterpolo, Crvena zvezda, Pro Reko, XYZ

Vaterpolisti Crvene zvezde upisali su svoju prvu pobedu u okviru Regionalne A1 lige. U Beogradu, na bazenu Milan Gale Muškatirović, gostovala je ekipa POŠK-a. Crveno-beli su bili bolji i slavili rezultatom 11:7.

Crvena zvezda – POŠK 11:7 (1:2, 4:1, 3:3, 3:1)

Prva četvrtina nije nagoveštavala da će puleni Dejana Savića ostvariti prvu pobedu. Gosti su ovaj deo igre dobili sa 1:2. Zvezda je povela sa 1:0 golom Kristijana Šulca, ali gosti su preokrenuli rezultat golovima Filipa Vulete i Jerka Penave.

Ipak, u drugoj četvrtini Zvezda uspostavlja svoj ritam. Prvo je Kristijan Šulc svojim drugim golom izjednačio na 2:2, ali su gosti vratili vodstvo (2:3) golom Krešimira Prižmića. Međutim, od tog trenutka Zvezda pravi seriju od 3-0 i na odmor odlazi sa prednošću od 5:3. Strelci ova tri gola bili su Kristijan Šulc (2) i Miloš Maksimović.

Iako su Zvezdini vaterpolisti u trećem periodu igre poveli 6:3, golom Veljka Tankosića, POŠK se vratio u meč sa dva gola i smanjio na 6:5 golovima Jerka Penave. Preko raspoloženog Kristijana Šulca i Borisa Popovića, Zvezda ponovno dolazi do tri gola prednosti (8:5), a POŠK uspeva da smanji rezultat na 8:6 golom Eugena Tonković.

Poslednji period pripao je našim vaterpolistima koji su mirno priveli meč kraju i slavili. Đorđe Ljubenović i Krisijan Šulc dovode našu ekipu u vodstvo od 10:6, Jerko Penava smanjuje na 10:7, a Dušan Vasić postiće gol za konačnih 11:7.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama