Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Ватерполисти уписали прву победу

CRVENA ZVEZDA vs PRO RECO Beograd, 17.10.2018. foto: Nebojsa Parausic Vaterpolo, Crvena zvezda, Pro Reko, XYZ

Ватерполисти Црвене звезде уписали су своју прву победу у оквиру Регионалне А1 лиге. У Београду, на базену Милан Гале Мушкатировић, гостовала је екипа ПОШК-а. Црвено-бели су били бољи и славили резултатом 11:7.

Црвена звезда – ПОШК 11:7 (1:2, 4:1, 3:3, 3:1)

Прва четвртина није наговештавала да ће пулени Дејана Савића остварити прву победу. Гости су овај део игре добили са 1:2. Звезда је повела са 1:0 голом Кристијана Шулца, али гости су преокренули резултат головима Филипа Вулете и Јерка Пенаве.

Ипак, у другој четвртини Звезда успоставља свој ритам. Прво је Кристијан Шулц својим другим голом изједначио на 2:2, али су гости вратили водство (2:3) голом Крешимира Прижмића. Међутим, од тог тренутка Звезда прави серију од 3-0 и на одмор одлази са предношћу од 5:3. Стрелци ова три гола били су Кристијан Шулц (2) и Милош Максимовић.

Иако су Звездини ватерполисти у трећем периоду игре повели 6:3, голом Вељка Танкосића, ПОШК се вратио у меч са два гола и смањио на 6:5 головима Јерка Пенаве. Преко расположеног Кристијана Шулца и Бориса Поповића, Звезда поновно долази до три гола предности (8:5), а ПОШК успева да смањи резултат на 8:6 голом Еугена Тонковић.

Последњи период припао је нашим ватерполистима који су мирно привели меч крају и славили. Ђорђе Љубеновић и Крисијан Шулц доводе нашу екипу у водство од 10:6, Јерко Пенава смањује на 10:7, а Душан Васић постиће гол за коначних 11:7.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама