Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezdi remi u večitom derbiju

Vaterpolisti Crvene zvezde osvojili su svoje prve bodove u Regionalnoj A1 ligi. U večitom derbiju, na Banjici, Zvezda i Partizan su remizirali.

Partizan – Crvena zvezda 10:10 (3:2, 2:3, 3:2, 2:3)

Zanimljiv, ne i previše kvalitetan večiti derbi odigran je na Banjici. U prvoj četvrtini Partizan je prvi stekao vodstvo od dva gola razlike (3:1), ali je Zvezda uspela da smanji na 3:2. Strelci za crveno-bele u ovom periodu su bili Veljko Tankosić i Kristijan Šulc.

U drugoj četvrtini Zvezda uspeva da preokrene rezultat i povede sa 4:5, ali domaćin postiže pogodak za izjednačenje 5:5 i tim rezultatom se otišlo na poluvreme. Strelci za crveno-bele bili su Dušan Vasić, Miloš Maksimović i Boris Popović. Zvezda je imala više udaraca prema golu Partizana, ali puleni Dejana Savića nisu bili dovoljno skoncentrisani u završnici napada, pa se ne odmor otišlo sa nerešenim rezultatom.

Ni treća četvrtina nije donela Zvezdi željenu prednost. Iako su u ovom periodu igre crveno-beli imali prednost od 5:6 i 6:7 serija grešaka je dovela da Partizan ne samo izjednači nego i povede 8:7. Strelci za Zvezdu u ovoj četvrtini su bili Kristijan Šulc i Marko Radović.

A onda je poslednja četvrtina donela dosta uzbuđenja. I jedni i drugi su hteli pobedu, pa je to stvorilo dodatnu napetost. Zvezda je prvo izjednačila na 8:8, a potom i povela sa 8:9, ali ponovno se dešavaju određeni padovi u igri naše ekipe, pa Partizan ne samo da dolazi do izjednačenja, nego i do vodstva od 10:9. Ipak, na minut i 11 sekundi do kraja Zvezda dolazi do izjednačenja i prvog boda u ovom takmičenju, a ova utakmica se takođe bodovala i za prvenstvo Srbije. U ovoj, poslednjoj, četvrtini strelci za Zvezdu bili su Kristijan Šulc i Stefan Ilić (2).

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama