Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Звезди реми у вечитом дербију

Ватерполисти Црвене звезде освојили су своје прве бодове у Регионалној А1 лиги. У вечитом дербију, на Бањици, Звезда и Партизан су ремизирали.

Партизан – Црвена звезда 10:10 (3:2, 2:3, 3:2, 2:3)

Занимљив, не и превише квалитетан вечити дерби одигран је на Бањици. У првој четвртини Партизан је први стекао водство од два гола разлике (3:1), али је Звезда успела да смањи на 3:2. Стрелци за црвено-беле у овом периоду су били Вељко Танкосић и Кристијан Шулц.

У другој четвртини Звезда успева да преокрене резултат и поведе са 4:5, али домаћин постиже погодак за изједначење 5:5 и тим резултатом се отишло на полувреме. Стрелци за црвено-беле били су Душан Васић, Милош Максимовић и Борис Поповић. Звезда је имала више удараца према голу Партизана, али пулени Дејана Савића нису били довољно сконцентрисани у завршници напада, па се не одмор отишло са нерешеним резултатом.

Ни трећа четвртина није донела Звезди жељену предност. Иако су у овом периоду игре црвено-бели имали предност од 5:6 и 6:7 серија грешака је довела да Партизан не само изједначи него и поведе 8:7. Стрелци за Звезду у овој четвртини су били Кристијан Шулц и Марко Радовић.

А онда је последња четвртина донела доста узбуђења. И једни и други су хтели победу, па је то створило додатну напетост. Звезда је прво изједначила на 8:8, а потом и повела са 8:9, али поновно се дешавају одређени падови у игри наше екипе, па Партизан не само да долази до изједначења, него и до водства од 10:9. Ипак, на минут и 11 секунди до краја Звезда долази до изједначења и првог бода у овом такмичењу, а ова утакмица се такође бодовала и за првенство Србије. У овој, последњој, четвртини стрелци за Звезду били су Кристијан Шулц и Стефан Илић (2).

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама