Košarka Košarka/Najava utakmica

Zvezda dočekuje Monako u derbiju A grupe

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Košarkaši Crvene zvezde mts u sredu od 19 časova igraju meč 7.kola grupe A protiv ekipe Monaka. Pred ovaj meč svi igrači spremni, o derbiju grupe govore trener Milan Tomić i centar Maik Cirbes.

Košarkaši Crvene zvezde mts igraju u sredu važnu utakmicu 7.kola Evrokupa protiv francuskog Monaka.

Drugi duel ova dva tima u okviru grupe A, predstavlja i borbu za prvo mesto na tabeli. Crveno-beli vode sa skorom 4-2, Monako je drugi sa istim skorom, i zato meč u dvorani „Aleksandar Nikolić” (sreda 19 časova) predstavlja derbi ove grupe i pobednik bi stekao prednost pred završnicu takmičenja u igrupi.

U prvoj utakmici koja je uz mnogo čudnih okolnosti, i brojne prekide zbog problema sa satom, odigrana u Monte Karlu, crveno-beli su u tvrdom meču i dramatičnoj završnici slavili rezultatom 66:63.

Pred ovaj meč, i nakon ubedljive pobede na neugodnom gostovanju u Ljubljani trener Milan Tomić nema problema sa povređenim igračima, i može da računa na sve raspoložive snage:

„Očekuje nas čvrsta teška utakmica, protiv ekipe koja puno igra u tranziciji, i koja dosta zavisi od igre svojih bekova koji nameču ritam: Nidama, Džonsa i Robinsona, ali im je napadačka igra takođe dosta zasnovana i od „pik” igre sa Kikanovićem koji je i ključni igrač Monaka.Ne treba zaboraviti ni nekoliko dobrih francuskih igrača koji dosta utiču na igru tima. Sve u svemu, fizički jak tim, dobra ekipa koja se bori za vrh tabele. Odigrali smo jedan meč, sada se već poznajemo, i neće nam biti lako” rekao je trener crveno-belih.

Centar KK Crvena zvezda mts, Maik Cirbes: „ Očekuje nas utakmica protiv zaista dobrog tima. Odigrali smo vrlo tvrdu i neizvesnu utakmicu u Monte Karlu, i sada znamo kakvog protivnika očekujemo. Moramo da budemo maksimalno fokusirani na našu igru, da svih 40 minuta znamo šta radimo na terenu. Takođe, očeuje nas duel sa fizički vrlo dobrim timom, i mi moramo da odgovorimo velikom energijom. Deo te energije očekujem da nam daju i naši navijači, jer je igranje u našoj dvorani uvek naša prednost. Sada se znamo, ali takođe znamo i važnost ove utakmice jer je ekipa Monaka takođe kandidat za najviši plasman u grupi”.

Karte za ovu utakmicu puštene su u prodaju od ponedeljka u svim poslovnicama Eventima, kao i na blagajni dvorane „Aleksandar Nikolić” u sredu od 16 časova do početka utakmice.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama