Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Nesrećan poraz Zvezdinih vaterpolista

CRVENA ZVEZDA vs PRO RECO Beograd, 17.10.2018. foto: Nebojsa Parausic Vaterpolo, Crvena zvezda, Pro Reko, XYZ

Vaterpolisti Crvene zvezde nisu uspeli da zabeleže prvu pobedu u okviru Regionalne A1 lige, iako su vodili sve do 2 minuta pred kraj utakmice.

Crvena zvezda – Mornar BS 8:9 (2:1, 2:1, 2:3, 2:4)

Igrali su vaterpolisti Zvezde onako kako je to očekivao od njih trener Savić, pa su prvu čestvrtinu završili vodstvom od 2:1 golovima Veljka Tankosića i Dušana Vasića. I u drugoj četvrtini ista slika. Nakon što je Mornar preko Vrdoljaka izjednačio na 2:2, Zvezda daje gas i golovima Nikole Bursaća i Veljka Tankosića dolazi do 4:2 i sa tim se rezultatom otišlo na poluvreme.

Kada je Veljko Tankosić postigao svoj treći pogodak za 5:2, svi su pomislili da je prva pobeda na vidiku. Međutim, Mornar golovima Vrdoljaka dolazi do 5:5, ali Zvezda preko svog najboljeg igrača, Tankosića ipak uspeva da zvarši ovu četvrtinu vodstvom od 6:5,

Na samom početku poslednje četvrtine crveno-beli preko Borisa Popovića dolaze do vodstva od 7:5, ali Mornar golovima Eleza i Ćalića dolazi do novog izjednačenja – 7:7.  Na 2 minuta i 24 sekunde pred kraj susreta Dušan Vasić donosi Crvenoj zvezdi vodstvo od 8:7. A onda, na 2 minuta do kraja igrč gostiju, Živković, postiže gol za 8:8, da bi na samo 48 sekundi do kraja utakmice Boris Pavlović ugasio Zvezdinu nadu za prvom ovosezonskom pobedom i doneo slavlje gostima – 8:9. Do kraja utakmice Andria Bitadze nije uspeo da pogodi mrežu splićana, pa je Zvezda i nakon 4 kola ostala prikovana za dno tabele.

U sledećm kolu, koje je na programu 17. novembra, na redu je večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana.

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama