Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda bez problema do bodova u Vranju

Fudbaleri Crvene zvezde su se, nakon istinskog podviga u Ligi šampiona i trijumfa nad ekipom Liverpula, vratili izazovima u domaćem šampionatu. Crveno-beli su bili gosti Dinama iz Vranja i u Beograd odneli sva tri boda, slavivši rezultatom 3-0. Strelci za šampiona Srbije bili su Nikola Stojiljković, Srđan Babić i Veljko Simić.

U prvih 20 minuta viđena je manje-više izjednačena utakmica sa po nekoliko interesantnih situacija na obe strane. Treba istaći da su u ovom periodu Vranjanci bili ravnopravan rival, istakavši se agresivnom igrom na sredini terena. Sićović je u osmom minutu tukao, ali je Popović uspeo da otkloni opasnost, da bi odmah nakon toga šut Gobeljića zaustavio golman domaćih Đurić. Nastavili su domaći fudbaleri sa agresivnom igrom, što je rezultovalo sa još nekoliko situacija iz kojih su mogli da naprave nešto više u napadu, ali bez uspeha. U 25. minutu viđena je dobra prilika za goste. Marko Marin je izveo korner, lopta je išla u gol, ali je Đurić uspeo da interveniše. Crveno-beli do prednosti dolaze u 28. minutu, posle, treba i to spomenuti, greške sudije Đokića. Nikola Stojiljković je zatresao mrežu nakon faula nad čuvarem mreže Dinama. Valja spomenuti i da je u 44. minutu Zvezda bila blizu drugog pogotka. Nakon dobre razmene pasova Stojiljkovića i Ebisilia, Holanđanin je šutirao pored gola.

Drugih 45 minuta obeležio je kvalitet gostiju iz Beograda. Tek što je poluvreme počelo, crveno-beli su povećali vođstvo. U 48. minutu Srđan Babić je, na centaršut Ebisilia, reagovao odlično poslavši loptu u gol domaćina. Ne dugo zatim izabranici Vladana Milojevića zatresli su mrežu i treći put. Marko Marin je proigrao Stefana Hajdina, koji je odigrao povratnu do Veljka Simića, da bi potonji svojim pogotkom krunisao prelepu akciju. U 62. minutu beležimo odličnu priliku za Vranjance. Suraka je posle kornera ostao sam, ali je tukao pored gola. Pokušavali su fudbaleri Dinama i posle toga da dođu do pogotka, ali bez uspeha. Na drugoj strani je Simić imao u 75. minutu odličnu priliku da se i drugi put upiše u strelce, ali bez uspeha. Ponovo je Simić u 88. minutu, posle akcije Milijaša i Hajdina po levoj strani, šutirao pored gola. Do kraja nije bilo situacija vrednih pomena, pa je konačan rezultat 3-0 za Crvenu zvezdu.

Dinamo – Crvena zvezda 0:3 (Stojiljković 28. minut, Babić 48. minut, Simić 56. minut)

Dinamo: Đurić – Stanković, Veškovac (od 68. Veškovac), Gašić, Sićović (od 46. Ratković) – Đurišić, Karapandžić (od 62. Stevanović) – Pavišić, Nedeljković, Suraka – Dimitrov.

Crvena zvezda: Popović – Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić (od 62. Joveljić) – Jovičić (od 46. Hajdin), Ebisilo – Milić (od 46. Milijaš), Marin, Simić – Stojiljković.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama