Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Звезда без проблема до бодова у Врању

Фудбалери Црвене звезде су се, након истинског подвига у Лиги шампиона и тријумфа над екипом Ливерпула, вратили изазовима у домаћем шампионату. Црвено-бели су били гости Динама из Врања и у Београд однели сва три бода, славивши резултатом 3-0. Стрелци за шампиона Србије били су Никола Стојиљковић, Срђан Бабић и Вељко Симић.

У првих 20 минута виђена је мање-више изједначена утакмица са по неколико интересантних ситуација на обе стране. Треба истаћи да су у овом периоду Врањанци били равноправан ривал, истакавши се агресивном игром на средини терена. Сићовић је у осмом минуту тукао, али је Поповић успео да отклони опасност, да би одмах након тога шут Гобељића зауставио голман домаћих Ђурић. Наставили су домаћи фудбалери са агресивном игром, што је резултовало са још неколико ситуација из којих су могли да направе нешто више у нападу, али без успеха. У 25. минуту виђена је добра прилика за госте. Марко Марин је извео корнер, лопта је ишла у гол, али је Ђурић успео да интервенише. Црвено-бели до предности долазе у 28. минуту, после, треба и то споменути, грешке судије Ђокића. Никола Стојиљковић је затресао мрежу након фаула над чуварем мреже Динама. Ваља споменути и да је у 44. минуту Звезда била близу другог поготка. Након добре размене пасова Стојиљковића и Ебисилиа, Холанђанин је шутирао поред гола.

Других 45 минута обележио је квалитет гостију из Београда. Тек што је полувреме почело, црвено-бели су повећали вођство. У 48. минуту Срђан Бабић је, на центаршут Ебисилиа, реаговао одлично пославши лопту у гол домаћина. Не дуго затим изабраници Владана Милојевића затресли су мрежу и трећи пут. Марко Марин је проиграо Стефана Хајдина, који је одиграо повратну до Вељка Симића, да би потоњи својим поготком крунисао прелепу акцију. У 62. минуту бележимо одличну прилику за Врањанце. Сурака је после корнера остао сам, али је тукао поред гола. Покушавали су фудбалери Динама и после тога да дођу до поготка, али без успеха. На другој страни је Симић имао у 75. минуту одличну прилику да се и други пут упише у стрелце, али без успеха. Поново је Симић у 88. минуту, после акције Милијаша и Хајдина по левој страни, шутирао поред гола. До краја није било ситуација вредних помена, па је коначан резултат 3-0 за Црвену звезду.

Динамо – Црвена звезда 0:3 (Стојиљковић 28. минут, Бабић 48. минут, Симић 56. минут)

Динамо: Ђурић – Станковић, Вешковац (од 68. Вешковац), Гашић, Сићовић (од 46. Ратковић) – Ђуришић, Карапанџић (од 62. Стевановић) – Павишић, Недељковић, Сурака – Димитров.

Црвена звезда: Поповић – Гобељић, Дегенек, Бабић, Родић (од 62. Јовељић) – Јовичић (од 46. Хајдин), Ебисило – Милић (од 46. Милијаш), Марин, Симић – Стојиљковић.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама