Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši SDCZ

Zvezda slavila u Požarevcu

Izvor: OKCZ, zvanični sajt

Odbojkaši Crvene zvezde savladali su Mladi radnik sa 0:3, po setovima 17:25, 24:26, 16:25 u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Srbije. Crveno-beli su napravili veliki korak ka polufinalu, a revanš meč protiv Mladog radnika na programu je 29. novembra u Beogradu.

Naša ekipa je povela na početku meča sa 3:7, a na polovini prvog seta, posle uspešnog napada Danila Pavlović, bilo je 7:13. Sa tri vezana bloka, Pavlovića, Petkovića i Mašulovića crveno-beli su došli do vođstva od 11:18. Zvezda je sačuvala prednost, a u završnici je asom Marka Sinđelića i kontrom Lazara Dodića došla do osam vezanih set lopti. Drugu je iskoristio Pavlović i naša ekipa je povela sa 0:1 – 17:25.

Tokom većeg dela drugog seta Mladi radnik je imao blagu prednost. Naša ekipa je u završnici uspela da dođe do izjednačenja (19:19). Poeni su se potom osvajali u serijama, a nakon bloka Milutina Nejića naša ekipa je povela sa 22:23. Zvezda je došla do set lopte koju nije iskoristila, ali jeste drugu priliku – 24:26.

Crveno-beli su u trećem setu dominirali. Stekli su ubedljivu prednost na početku ovog perioda, a na tehničkom tajm autu bilo je 5:12. Na servis Lazara Dodića (2 asa) Zvezda je vezala četiri poena i blokom Nemanje Mašulović dolazi do dvocifrenog vođstva (8:18). Izabranici Dragana Kobiljskog su rutinski meč priveli kraju i slavili sa 0:3 – 16:25.

Najefikasniji u Crvenoj zvezdi bio je Danilo Pavlović sa 14 poena, dok je Lazar Dodić zabeležio 11 poena. Nemanja Mašulović upisao je 9 poena (5 blokova).

Po propozicijama Kupa Srbije u četvrtfinalu se igraju dve utakmice. Revanš meč je na programu 29. novembra u Beogradu.

U slučaju da protivnici imaju po jednu pobedu, polufinalistu određuje bolji set količnik iz odigranih utakmica, odnosno bolji poen količnik iz svake utakmice pojedinačno, ukoliko je set količnik isti. U slučaju da se na ovakav način ne može odrediti polufinalista, igra se dodatni “zlatni set”, koji određuje konačnog pobednika četvrtfinala.

Odbojkaši Crvene zvezde naredni meč igraju u subotu 10. novembra u 18 časova kada se u okviru 8. kola BPŠ Superlige Srbije sastaju sa večitim rivalom Partizanom u hali Impuls.

MLADI RADNIK – CRVENA ZVEZDA 0:3 (17:25, 24:26, 16:25)

Požarevac – Dvorana: SC Požarevac. Gledalaca: 300. Sudije: Anđelko Popović i Zoran Radovanović. Trajanje meča: 73 minuta.

MLADI RADNIK: Buša 5, Savić 3, Kovačević 8, S. Ilić 2, Batak, Lečić 1, Nadaždin 4, I. Ilić (libero), Jelić 1, Keita 14. Nisu igrali: Stepanović, Pajkić. Trener: Milan Đuričić.

CRVENA ZVEZDA: Jevtić (libero), Petković 5, Tadić, Mašulović 9, Nejić 7, Sinđelić 6, Jovanović 1, Dodić 11, D. Pavlović 14. Nisu igrali: Meljanac, Đurđević, Petrović, Andonović. Trener: Dragan Kobiljski.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama