Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши СДЦЗ

Звезда славила у Пожаревцу

Извор: ОКЦЗ, званични сајт

Одбојкаши Црвене звезде савладали су Млади радник са 0:3, по сетовима 17:25, 24:26, 16:25 у првој утакмици четвртфинала Купа Србије. Црвено-бели су направили велики корак ка полуфиналу, а реванш меч против Младог радника на програму је 29. новембра у Београду.

Наша екипа је повела на почетку меча са 3:7, а на половини првог сета, после успешног напада Данила Павловић, било је 7:13. Са три везана блока, Павловића, Петковића и Машуловића црвено-бели су дошли до вођства од 11:18. Звезда је сачувала предност, а у завршници је асом Марка Синђелића и контром Лазара Додића дошла до осам везаних сет лопти. Другу је искористио Павловић и наша екипа је повела са 0:1 – 17:25.

Током већег дела другог сета Млади радник је имао благу предност. Наша екипа је у завршници успела да дође до изједначења (19:19). Поени су се потом освајали у серијама, а након блока Милутина Нејића наша екипа је повела са 22:23. Звезда је дошла до сет лопте коју није искористила, али јесте другу прилику – 24:26.

Црвено-бели су у трећем сету доминирали. Стекли су убедљиву предност на почетку овог периода, а на техничком тајм ауту било је 5:12. На сервис Лазара Додића (2 аса) Звезда је везала четири поена и блоком Немање Машуловић долази до двоцифреног вођства (8:18). Изабраници Драгана Кобиљског су рутински меч привели крају и славили са 0:3 – 16:25.

Најефикаснији у Црвеној звезди био је Данило Павловић са 14 поена, док је Лазар Додић забележио 11 поена. Немања Машуловић уписао је 9 поена (5 блокова).

По пропозицијама Купа Србије у четвртфиналу се играју две утакмице. Реванш меч је на програму 29. новембра у Београду.

У случају да противници имају по једну победу, полуфиналисту одређује бољи сет количник из одиграних утакмица, односно бољи поен количник из сваке утакмице појединачно, уколико је сет количник исти. У случају да се на овакав начин не може одредити полуфиналиста, игра се додатни “златни сет”, који одређује коначног победника четвртфинала.

Одбојкаши Црвене звезде наредни меч играју у суботу 10. новембра у 18 часова када се у оквиру 8. кола БПШ Суперлиге Србије састају са вечитим ривалом Партизаном у хали Импулс.

МЛАДИ РАДНИК – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:3 (17:25, 24:26, 16:25)

Пожаревац – Дворана: СЦ Пожаревац. Гледалаца: 300. Судије: Анђелко Поповић и Зоран Радовановић. Трајање меча: 73 минута.

МЛАДИ РАДНИК: Буша 5, Савић 3, Ковачевић 8, С. Илић 2, Батак, Лечић 1, Надаждин 4, И. Илић (либеро), Јелић 1, Кеита 14. Нису играли: Степановић, Пајкић. Тренер: Милан Ђуричић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић (либеро), Петковић 5, Тадић, Машуловић 9, Нејић 7, Синђелић 6, Јовановић 1, Додић 11, Д. Павловић 14. Нису играли: Мељанац, Ђурђевић, Петровић, Андоновић. Тренер: Драган Кобиљски.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама