Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda silna kao nekada

Beograd, 6. novembra 2018 - Fudbaleri Crvene zvezde slave postignuti gol na utakmici cetvrtog kola Grupe C Lige sampiona izmedju Crvene zvezde i Liverpula. FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb

Fudbaleri Crvene zvezde napravili su veliki podvig. Večeras su u grotlu Marakane savladali ekipu Liverpula rezultatom 2:0, golovima Milana Pavkova.

U sjajnom ambijentu prepune Marakane Zvezda je zasjala kao nekad pre i ostvarila neverovatnu pobedu.

Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca: 51.318
Sudija: Antonio Mateu (Španija)
Strelac: Pavkov u 22′ i 29′
Žuti kartoni: Marin (Crvena zvezda); Lalana (Liverpul)

Crvena zvezda: Borjan, Stojković (od 58′ Gobeljić), Savić, Degenek, Rodić, Jovančić, Krstičić (od 73′ Jovičić), Srnić, Ben, Marin (od 65′ Čaušić), Pavkov.
Liverpul: Alison, Aleksander-Arnold (od 46′ Gomez), Matip, Van Dajk, Robertson, Milner, Lalana (od 79′ Origi), Vajnaldum, Salah, Staridž (od 46′ Firmino), Mane.

Teško je bilo šta pametno napisati nakon večerašnje pobede. Gotovo je sigurno da se ni najveći optimisti nisu nadali ovakom raspletu situacije, kao ni da Zvezda može (nakon poraza koje je doživela od PSŽ-a i Liverpula) da napravi ovakav podvig. I ne samo da je Zvezda pobedila. Zvezda je doslovno nadigrala Liverpul u prvom poluvremenu, a u drugom se fantastičnom borbom odbranila.

Prvo poluvreme je bilo ono iz snove. Koje samo može da se sanja protiv ovakvih protivnika. Ali večeras su svi sanjali, a snovi se pretvarali u javu. Zvezda je igrala hrabro, trčala je, pravila pritisak, nije dozvolila Liverpulu da razvije svoju igru. I onda je sve to krunisano sa dva prelepa gola. Prvo je u 22. minuti susreta, nakon kornera Marka Marina, Pavkov nebeski skočio i zakucao glavom loptu u mrežu gostiju. na stadionu je nastao delirijum. Mnogi su očekivali da će se Zvezda povući, da će Liverpul preuzeti inicijativu, ali desilo se baš suprotno. Zvezda je hrabro napadala, vršila pritisak, a sve je to rezultiralo golom u 29. minuti susreta. Milan Pavkov, junak ovog susreta, napravio je pritisak na odbranu Liverpula, povukao loptu i onda sa 20 metara uputio neodbranjiv udarac. Lopta se zakoprcala u mreži, a Zvezdini igrači i navijači verovatno nisu ni bili svesni šta se sve to dešava.

Bilo je teško očekivati da se u drugom poluvremenu ponovi slika iz prvog. Nakon što su crveno-beli momci odigrali poluvreme za pamćenje, Liverpul je u drugom poluvremenu ipak preuzeo kontrolu, ali nije mogao da dođe do gola. Čak šta više, na samom početku drugog poluvremena sudija je propustio priliku da svira najstrožu kaznu za Crvenu zvezdu (igra rukom u šesnaestercu). Zvezda je taktički drugo poluvreme odigrala na vrhunskom nivou. Liverpul jeste imao neke prilike, ali nije bio ni blizu da napravi preokret. Lavovsko srce naših igrača i huk sa tribina su nosili naše igrače do istorijske pobede.

U sledećem kolu Zvezda gostuje Napoliju i sigurno sa velikim pouzdanjem ide na noge Italijanima.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama