Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Звезда силна као некада

Beograd, 6. novembra 2018 - Fudbaleri Crvene zvezde slave postignuti gol na utakmici cetvrtog kola Grupe C Lige sampiona izmedju Crvene zvezde i Liverpula. FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb

Фудбалери Црвене звезде направили су велики подвиг. Вечерас су у гротлу Маракане савладали екипу Ливерпула резултатом 2:0, головима Милана Павкова.

У сјајном амбијенту препуне Маракане Звезда је засјала као некад пре и остварила невероватну победу.

Стадион: Рајко Митић
Гледалаца: 51.318
Судија: Антонио Матеу (Шпанија)
Стрелац: Павков у 22′ и 29′
Жути картони: Марин (Црвена звезда); Лалана (Ливерпул)

Црвена звезда: Борјан, Стојковић (од 58′ Гобељић), Савић, Дегенек, Родић, Јованчић, Крстичић (од 73′ Јовичић), Срнић, Бен, Марин (од 65′ Чаушић), Павков.
Ливерпул: Алисон, Александер-Арнолд (од 46′ Гомез), Матип, Ван Дајк, Робертсон, Милнер, Лалана (од 79′ Ориги), Вајналдум, Салах, Стариџ (од 46′ Фирмино), Мане.

Тешко је било шта паметно написати након вечерашње победе. Готово је сигурно да се ни највећи оптимисти нису надали оваком расплету ситуације, као ни да Звезда може (након пораза које је доживела од ПСЖ-а и Ливерпула) да направи овакав подвиг. И не само да је Звезда победила. Звезда је дословно надиграла Ливерпул у првом полувремену, а у другом се фантастичном борбом одбранила.

Прво полувреме је било оно из снове. Које само може да се сања против оваквих противника. Али вечерас су сви сањали, а снови се претварали у јаву. Звезда је играла храбро, трчала је, правила притисак, није дозволила Ливерпулу да развије своју игру. И онда је све то крунисано са два прелепа гола. Прво је у 22. минути сусрета, након корнера Марка Марина, Павков небески скочио и закуцао главом лопту у мрежу гостију. на стадиону је настао делиријум. Многи су очекивали да ће се Звезда повући, да ће Ливерпул преузети иницијативу, али десило се баш супротно. Звезда је храбро нападала, вршила притисак, а све је то резултирало голом у 29. минути сусрета. Милан Павков, јунак овог сусрета, направио је притисак на одбрану Ливерпула, повукао лопту и онда са 20 метара упутио неодбрањив ударац. Лопта се закопрцала у мрежи, а Звездини играчи и навијачи вероватно нису ни били свесни шта се све то дешава.

Било је тешко очекивати да се у другом полувремену понови слика из првог. Након што су црвено-бели момци одиграли полувреме за памћење, Ливерпул је у другом полувремену ипак преузео контролу, али није могао да дође до гола. Чак шта више, на самом почетку другог полувремена судија је пропустио прилику да свира најстрожу казну за Црвену звезду (игра руком у шеснаестерцу). Звезда је тактички друго полувреме одиграла на врхунском нивоу. Ливерпул јесте имао неке прилике, али није био ни близу да направи преокрет. Лавовско срце наших играча и хук са трибина су носили наше играче до историјске победе.

У следећем колу Звезда гостује Наполију и сигурно са великим поуздањем иде на ноге Италијанима.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама