Sećanja Fudbal Fudbal Fudbal/Vesti

Pozdravimo pobednike iz 1973.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Uvertira za meč 1. kola Lige šampiona i duel sa Napolijem u grupi C imala je šampionski karakter, sa defileom zlatne generacije iz Barija, šampiona Evrope iz 1991. godine, a pred utakmicu 4. runde sa Liverpulom spremno je novo iznenađenje.

Istinski spektakl očekuje navijače u utorak od 18:55 protiv prošlosezonskog finaliste Lige šampiona, a pre početka meča na teren stadiona „Rajko Mitić“ izaći će članovi naše pobedničke ekipe iz 1973.

Crveno-beli asovi su pre 45 godina u dvomeču Kupa šampiona pobedili Liverpul sa po 2:1, i u Beogradu, i na gostovanju. Tim trijumfom za plasman u četvrtfinale KEŠ, Zvezda je postala jedina ekipa koja je savladala slavni tim u evropskim susretima na Enfildu u prošlom veku i zabeležila uspeh za anale.

Ponos i radost koju su tadašnji fudbaleri našeg kluba, predvođeni legendarnim Miljanom Miljanićem, doneli crveno-beloj porodici se ne zaboravljaju, već se zauvek pamte.

Zato je uvertira za meč 4. kola Lige šampiona prava prilika da se uveliča još jedan spektakl i da se pozdrave pobednici iz 1973. godine, koji će biti posebni gosti na Marakani.

Legende kluba su to svakako zaslužile, da ih 50.00 navijača dočeka ovacijama, a ujedno će navijači na taj način ispratiti i sve detalje do novog izazova u Ligi šampiona na našem stadionu. To je dodatni razlog da pozovemo publiku da na vreme zauzme mesta na tribinama, kako bi pozdravila Zvezdine asove koji su ispisali istoriju za pamćenje.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama