Сећања Фудбал Фудбал Фудбал/Вести

Поздравимо победнике из 1973.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Увертира за меч 1. кола Лиге шампиона и дуел са Наполијем у групи Ц имала је шампионски карактер, са дефилеом златне генерације из Барија, шампиона Европе из 1991. године, а пред утакмицу 4. рунде са Ливерпулом спремно је ново изненађење.

Истински спектакл очекује навијаче у уторак од 18:55 против прошлосезонског финалисте Лиге шампиона, а пре почетка меча на терен стадиона „Рајко Митић“ изаћи ће чланови наше победничке екипе из 1973.

Црвено-бели асови су пре 45 година у двомечу Купа шампиона победили Ливерпул са по 2:1, и у Београду, и на гостовању. Тим тријумфом за пласман у четвртфинале КЕШ, Звезда је постала једина екипа која је савладала славни тим у европским сусретима на Енфилду у прошлом веку и забележила успех за анале.

Понос и радост коју су тадашњи фудбалери нашег клуба, предвођени легендарним Миљаном Миљанићем, донели црвено-белој породици се не заборављају, већ се заувек памте.

Зато је увертира за меч 4. кола Лиге шампиона права прилика да се увелича још један спектакл и да се поздраве победници из 1973. године, који ће бити посебни гости на Маракани.

Легенде клуба су то свакако заслужиле, да их 50.00 навијача дочека овацијама, а уједно ће навијачи на тај начин испратити и све детаље до новог изазова у Лиги шампиона на нашем стадиону. То је додатни разлог да позовемо публику да на време заузме места на трибинама, како би поздравила Звездине асове који су исписали историју за памћење.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама