Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Омладинци спремни за реванш

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Омладинци фудбалског клуба Црвена звезда данас ће од 14 часова, на стадиону Чукаричког, дочекати вршњаке из Ливерпула са жељом да им се реванширају за тесан и несрећан пораз од пре две недеље.

Ево шта је голман црвено-белих, Милош Гордић рекао за клупски сајт:

Милош Гордић, голман црвено-белих нада, верује у шампиона Србије пред нови изазов у омладинској Лиги шампиона.

– Знали смо да нас очекује тврда, борбена утакмица, са доста трчања. Имали смо повољан резултат, практично до последњих тренутака меча, а онда га наивно испустили. Приписао бих то неискуству, младом тиму… Примили смо гол, брзо и други. Нова лекција је иза нас, имали смо прилику да кроз две првенствене у такмице се вратимо на победнички колосек и у одличној атмосфери дочекујемо нови европски мегдан – истакао је Гордић.

Сјајни чувар мреже бриљирао је у колевци фудбала, одбранио сијасет неугодних удараца међу којима и једанаестерац.

– У Ливерпулу сам био на највећим искушењима до сад, било је прегршт посла и срећан сам што сам био на висини задатка. Нажалост, несрећно смо примили два гола. Добро је кад екипа може да се ослони на голмана и дајем све од себе како би саиграчи имали пуно поверење. Остаје жал због повреде Савића који неће бити у прилици да нам помогне, али сам уверен да имамо адекватне играче који ће надоместити његов изостанак.

Повратак интернационалне позорнице у град на ушћу Саве у Дунав прилика је да се увећа бодовни салдо.

– У благој смо предности пред својом публиком. Домаћини смо и ако смо у Енглеској успели да будемо равноправан ривал, сматрам да су нам у Београду шансе још за нијансу веће. Потребна нам је помоћ публике, управо зато позивам све звездаше да нас подрже и да заједно направимо лепу увертиру у дуел сениора.

Посебну пажњу противнички штопери ће вероватно указати Дејану Јовељићу, стрелцу сва три гола за Звезду у УЕФА Јут лиги.

– О Јовељи не треба причати, његов учинак говори довољно. Из утакмице у утакмицу показује да је будућност клуба. Моћи ћемо да се ослонимо на њега и у реваншу, а ту су и остали офанзивци, заиста имамо прегршт квалитетних нападача који у сваком моменту могу да заблистају – рекао је чувар мреже у тиму Братислава Живковића.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама