Fudbal Fudbal/Najava utakmica

Omladinci spremni za revanš

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Omladinci fudbalskog kluba Crvena zvezda danas će od 14 časova, na stadionu Čukaričkog, dočekati vršnjake iz Liverpula sa željom da im se revanširaju za tesan i nesrećan poraz od pre dve nedelje.

Evo šta je golman crveno-belih, Miloš Gordić rekao za klupski sajt:

Miloš Gordić, golman crveno-belih nada, veruje u šampiona Srbije pred novi izazov u omladinskoj Ligi šampiona.

– Znali smo da nas očekuje tvrda, borbena utakmica, sa dosta trčanja. Imali smo povoljan rezultat, praktično do poslednjih trenutaka meča, a onda ga naivno ispustili. Pripisao bih to neiskustvu, mladom timu… Primili smo gol, brzo i drugi. Nova lekcija je iza nas, imali smo priliku da kroz dve prvenstvene u takmice se vratimo na pobednički kolosek i u odličnoj atmosferi dočekujemo novi evropski megdan – istakao je Gordić.

Sjajni čuvar mreže briljirao je u kolevci fudbala, odbranio sijaset neugodnih udaraca među kojima i jedanaesterac.

– U Liverpulu sam bio na najvećim iskušenjima do sad, bilo je pregršt posla i srećan sam što sam bio na visini zadatka. Nažalost, nesrećno smo primili dva gola. Dobro je kad ekipa može da se osloni na golmana i dajem sve od sebe kako bi saigrači imali puno poverenje. Ostaje žal zbog povrede Savića koji neće biti u prilici da nam pomogne, ali sam uveren da imamo adekvatne igrače koji će nadomestiti njegov izostanak.

Povratak internacionalne pozornice u grad na ušću Save u Dunav prilika je da se uveća bodovni saldo.

– U blagoj smo prednosti pred svojom publikom. Domaćini smo i ako smo u Engleskoj uspeli da budemo ravnopravan rival, smatram da su nam u Beogradu šanse još za nijansu veće. Potrebna nam je pomoć publike, upravo zato pozivam sve zvezdaše da nas podrže i da zajedno napravimo lepu uvertiru u duel seniora.

Posebnu pažnju protivnički štoperi će verovatno ukazati Dejanu Joveljiću, strelcu sva tri gola za Zvezdu u UEFA Jut ligi.

– O Jovelji ne treba pričati, njegov učinak govori dovoljno. Iz utakmice u utakmicu pokazuje da je budućnost kluba. Moći ćemo da se oslonimo na njega i u revanšu, a tu su i ostali ofanzivci, zaista imamo pregršt kvalitetnih napadača koji u svakom momentu mogu da zablistaju – rekao je čuvar mreže u timu Bratislava Živkovića.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama