Хокеј Хокеј/Извештаји

Звезда убедљиво савладала Славију

Хокејаши Црвене звезде су вечерас угостили екипу Славије из Љубљане и победили. Након што су, очито, стекли огромно самопоуздање након победе над Јесеницама у Континентал Купу, изабраници тренера Јовице Руса демонстрирали су вечерас одличан хокеј и свог дужника из прве утакмице овогодишњег ИХЛ такмичења (Славија славила 4:0 у Љубљани) испратила из ледене хале Пионир са 7 пакова у мрежи.

Црвена звезда – Славија 7:2  (4:0, 2:0, 1:2)

Image may contain: one or more people, people playing sports and basketball court

Црвено-бели су већ у првој минути, првог дела игре, повели са 1:0. Стрелац гола био је Марко Бркушанин на асистенцију Николе Керезовића. Звезда је наставила да напада на гол гостију, а пак у мрежу је за 2:0, у 6. минути, сместио Павле Подунавац на асистенцију Даниел Михала (Michal). На трећи погодак чекало се до 14. минута када је Лука Вукићевић, на асистенцију Богдан ГаидашИван Анић, довео Звезду у водство од 3:0. Већ у 16. минуту сусрета победник је био одлучен. Својим другим голом Марко Бркушанин је донео црвено-белима огромних 4:0. Асистент је овог пута био Вјачеслав Чегринтсев.

Други период почиње као и први. У тренутку када је Звезда имала играча мање (скључен Богдан Гаидаш), црвено-бели су извели одличну контру. Роберт Сабадош је повукао пак, изашао сам пред голмана гостију и онда несебично асистирао Андреју Цвику за огромних 5:0 (25. мин). Звезда је и даље наставила са нападима, али пак једноставно није хтео у мрежу. Средином другог дела игра Славија је имала и два играча више на леду, али црвено-бели су успели да се одбране. Ипак Звезда успева да смести пак у мрежу гостију. Играо се  37. минут када је Рус Вјачеслав Чегринтсев на асистенцију Марко БркушанинПавле Подунавац довео своју екипу до водства од 6:0.

Последња трећина креће Звездиним нападима на гол Славије, али гости ипак успевају да постигну гол са играчем више и смање на 6:1. Стрелац је био Лука Шчап у 43. минути. Али није се дуго чекало на реакцију Звездиних играча. Само минут касније свој трећи погодак постиже Марко Бркушанин (7:1), а асистирао му је Павле Подунавац. У 53. минути сусрета Славија успева да постигне свој други погодак. Играло се 4 на 4, а гости су преко Мартина Бохинца смањили на 7:2. До краја утакмице било је шанси пред голом гостију али се резултат није мењао. На крају су Звездини хокејаши испрачени дуготрајним аплаузом малобројне публике.

Утакмици је присуствовало свега неких 60 гледалаца, а ми користимо ову прилику да позовемо све љубитеље хокеја и Звездине навијаче да сутра, од 16 чсова и 15 минута, дођу у ледену халу Пионир и пруже подршку нашим хокејашима. Они то дефинитивно заслужују.

Звезда је наступала у саставу: Ранковић, Митић, Анић (1 асис.), Анђелковић, Араи, Бркушанин (3 гола, 1 асис.), Чегринтсев (1 гол, 1 асис.), Даниел (1 асис.), Драговић, Гаидаш (1 асис.), Јанковић, Керезовић (1 асис.), Кулешов, Марковић, Машић, Новаковић, Подунавац (1 гол, 2 асис.), Сабадош (1 асис.), Шпањевић, Вукићевић (1 гол), Вуковић, Цвик (1 гол). Тренер: Јовица Рус

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама