Хокеј Хокеј/Извештаји

Звезда савладала чврсту Славију

Данас су хокејаши Црвене звезде одиграли свој други меч, у оквиру ИХЛ такмичења, против екипе љубљанске Славије. Након што су синоћ остварили убедљиву победу од 7:2, данас су Звездини хокејаши, пред неких 70-ак гледалаца, наишли на доста снажнији отпор гостију из Љубљане, али су ипак успели да остваре још једну победу.

Црвена звезда – Славија 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Image may contain: one or more people, people playing sports and basketball court

Прва трећина протекла је потпуно другачије од јучерашње. Екипа Славије је изашла на лед са много већим мотивом да покаже да може много боље од онога што је пружила синоћ и Звезда једноставно није могла у овом периоду да успостави своју игру. Играло се са доста интезитета, али мреже су мировале све до 15. минуте. У тим тренуцима Звезда је остала са два играча мање на леду (искључени Василије Анђелковић и Павле Подунавац), а играч Славије, Лука Шчап, постиже погодак којим доводи госте у водство од 0:1.  Звезда је покушавала све, али није успевала да пробије одбрану гостију. Ипак, изједначење је дошлу у последњој минути када Марко Бркушанин (асистенција Вјачеслав ЧегринтсевПавле Подунавац) резантним ударцем доноси Звезди изједначење 1:1.

Image may contain: one or more people, people playing sports and basketball court

Друга трећина била је такође изузетно тврда. Екипа Славије је за нијансу имала више од игре, али ни једна ни друга екипа нису успевале да постигну погодак. И онда, када се очекивало да се ова трећина заврши без погодака, Вјачеслав Чегринтсев у последњој минути прави сјајан продор и асистира капитену Марку Бркушанину који неумољиво тресе мрежу Славије за 2:1.

И последња трећина је донела изједначену и веома тврду игру. Покушавали су и црвено-бели и гости из Љубљане да дођу до гола, али су мреже мировале све до 53. минута. Само неких 30-ак секунди пре, играч гостију, Горше Енес, направио је груб прекршај и зарадио искључење од 10 минута. Звезда успева да искористи ту предност и преко Николе Керезовића (асистенција Вјачеслав ЧегринтсевБогдан Гаидаш) долази до водства од 3:1. До краја сусрета није било промене резултата, а верна публика (иако малобројна) испратила је Звездине играче великим аплаузом.

 

Звезда је наступала у саставу: Ранковић, Васић, Анић, Анђелковић, Араи, Бркушанин (2 гола), Чегринтсев (3 асис.), Даниел, Драговић, Гаидаш (1 асис.), Јанковић, Керезовић (1 гол), Кулешов, Марковић, Машић, Новаковић, Подунавац (1 асис.), Сабадош, Шпањевић, Вукићевић, Вуковић, Цвик. Тренер: Јовица Рус

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама