Košarka Košarka/Ženska košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezdine dame savladale šampiona WABA lige

Izvor: KKŽ Crvena zvezda

Košarkašice Crvene zvezde savladale su aktuelnog šampiona regiona, ekipu Budućnost Bemaks u derbiju 4.kolu WABA lige i duelu učesnika F4, 61-51 (22-8, 17-14, 14-15, 8-14).

Od samog početka su crveno-bele nametnule svoj ritam, imale potpunu kontrolu nad utakmicom i na kraju mogle i mnogo ubedljivije da slave pobedu nad podgoričkim timom. Ekipa koju predvodi Goran Bošković nije imala rešenja za visok presing i čvrstu odbranu izabranica Dragana Vukovića, koji je na taktičkom nivou bio uspešniji od kolege.

Osim početne prednosti Budućnost nije mogla da parira crveno-belima. Zvezda je sa dve brze serije, prvo 6-0, zatim i 8-0, došla do dvocifrene prednosti, koju je održavala tokom čitavog toka meča, osim u kratkom periodu u finišu duela. Prvih 10 minuta šampion Srbije zatvorio je trojkom Kristine Topuzović, koja je donela Zvezdi 22-8 protiv svojih bivših saigračica.

I u drugoj četvrtini je viđen isti scenario, Zvezda je nastavila seriju 22-4 sa početka meča. Milina Mišeljić je trojkom otvorila drugu deonicu, uzvatila je Nikolina Babić na drugoj strani sa pet vezanih poena, a zatim Aleksandra Katanić postiže novu trojku za Zvezdu za 28-13. U većem delu četvrtine Zvezda je imala 15 poena prednosti, Snežana Bogićević donosi u tom momentu maksimalnih +18, a nakon trojke Tamare Kapor, postiže nove poene za 39-22 nakon prvih 20 minuta igre.

U trećem kvartalu, vlasnik tri zvezdice iznad grba serijom 8-0 dolazi do maksimalnih +25, i već u tom trenutku se nazirao pobednik duela, (49-24). Nakon tajm-auta, Budućnost je zaigrala agresivnije, odgovorila serijom 11-2, ali nije uspela da spusti razliku ispod 10 poena. U poslednju četvrtinu se ušlo sa Zvezdinih +16, 53-37.

U poslednjem periodu igre. gošće su uspele da kazne mnogo grešaka u igri crveno-belih, koje su spustile tempo, i da serijom 6-0, najviše zahvaljujući Mitrašinovik, da spuste dvocifrenu razliku i priđu na samo šest poena minusa četiri minuta pre kraja utakmice (57-51), ali do kraja su crveno-bele poenima Mine Đorđević nakon ofanzivnog skoka i Milice Bojović potvrdile pobedu, nanele drugi uzastopni poraz Budućnosti i postavile konačnih 61-51.

Crvena zvezda je i drugu godinu uzastopno savladala Podgoričanke u Beogradu, i drugu godinu zaredom je savladala aktuelnog šampiona regiona, čime je produžen niz nepobedivosti na domaćem parketu na pet utakmica. U protekloj sezoni jedino je Montana uspela da slavi u Beogradu.

Crveno-bele naredni meč očekuje protiv Triglava 1.novembra, dok za vikend putuju u Subotici na duel protiv Spartaka.

Najefikasnija je bila Snežana Bogićević sa 13 poena, po 10 su postigle Đorđević i Bojović. Na drugoj strani Tamara Kapor je ubacila 13 poena.

Dragan Vuković: »Veoma važna utakmicu koju smo otvorili dobrom igrom u odbrani i napravili veliku prednost. U drugom delu smo uz male oscilacije uspeli da privedemo utakmicu kraju

KKŽ Crvena zvezda: Naumčev, Čubra, Tešić, Topuzović 7 (8sk 2as 3ukl), Bogićević 13 (3sk 2as 3blk), Zukanović, A.Katanić 7 (4sk 2as 2ukl), I.Katanić 4 (4sk 5as 3ukl), Bojović 10 (4sk 1ukl), Đorđević 10 (7sk 2as 1ukl), Mišeljić 8 (2ukl), Vulović 2.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama