Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda poražena u Liverpulu

Izvor: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Liverpula kao gosti sa 4:0 (2:0) u trećem kolu C grupe Lige šampiona.

Stadion: Enfild
Sudija: Danijel Sibert (Švajcarska)
Gledalaca: 48.000
Strelci: Firmino u 20′, Salah u 45′ i 51′ iz penala, Mane u 80′
Žuti kartoni: Stojković u 51′, Krstičić u 52′, Jovičić u 74′

Liverpul: Alison, Aleksandar Arnold, Gomez, Van Dajk, Robertson (od 82′ Moreno), Fabinjo, Vajnaldum, Šaćiri (od 69′ Lalana), Salah (od 74′ Staridž), Firmino, Mane.
Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Degenek, Babić, Gobeljić, Jovičić, Krstičić (od 75′ Čaušić), Ben (od 81′ Simić), Ebesilio (od 64′ Jovančić), Srnić, Boaći.

Utakmica na ispunjenim tribinama stadiona Enfild bila je dinamična, uz vrlo dobre periode naše igre, pa čak i nametanje ritma u pojedinim trenucima. Ipak, iskustvo Liverpula odnelo je prevagu i engleski klub je do trijumfa došao pogocima Firmina, Salaha i Manea.

I hrabro je Zvezda krenula, visoko vršila pritisak, pa i često napadala, najviše nekako po desnoj strani. Odlično su se suprotstavili puleni Vladana Milojevića, trčali bez praznog hoda i bilo ih je na svakom delu terena. Ginuli su crveno-beli, ove večeri u kompletno plavoj opremi, „ginuli“ za svaku lopti i zaista pružali sjajan otpor.

Nije bilo straha od renomiranog protivnika, već je šampion Srbije uspevao i da se nadigrava sa premijerligašem. Zato su često naši igrači bili i na meti žestokih startova, tako je Borjana već u uvodnim trenucima neoprezno zakačio Salah, dok je Ebisilio često završavao na travi posle obaranja sa leđa.

Imali smo i prilično dobru šansu u 15. minutu kada je Ebisilio iz kornera pronašao Babića čiji je udarac završio malo iznad prečke. Imao je i kapiten na ovom meču, Filip Stojković, nekoliko solidnih centaršuteva sa desnog boka, ali bez veće opasnosti.

Sve je vrlo dobro funkcionisalo u našoj ekipi do 20. minuta kada je Liverpul poveo, gotovo iz prve opasne šanse. Lopta je stigla na levo krilo do Robertsona koji je povratnom loptom pronašao Firmina i Brazilac je brzu akciju pretvorio u 1:0.

Uspevala je Zvezda u više navrata da prebaci težište igre na polovinu domaćina, trudili su se Boaći, kao i svi ostali iz njega u formaciji. Prodor Gobeljića nije bio adekvatno okončan, kao ni pokušaj Srnića sa leve strane, dok je Boaći malo kasnio na centaršut Ebisilija… Posle svega je premijerligaš u samom finišu poluvremena udvostručio prednost. Učinio je to Salah udarcem iskosa sa leve strane za 2:0 i Borjan ništa nije mogao da uradi, za razliku od prethodnih nekoliko situacija kada je odlično reagovao.

U nastavku nije mnogo prošlo do novog gola Liverpula, i to iz penala koji je prestrogo dosuđen uz sudijsku nedoumicu posle duela Stojkovića Manea, a siguran sa bele tačke bio je Salah.

Pokušavala je Zvezda i u drugom delu da uradi nešto više na polovini protivnika, zamalo je Ben zakasnio po isteku sat vremena igre da ugrozi golmana Alisona Bekera.

Šansu je sa klupe dobio i Dušan Jovančić umesto Ebisilija, trudio se da osveži vezni red i ulije dodatnu energiju saigračima, kao i Goran Čaušić koji je zamenio Jovičića. Nešto mirniji period igre prekinut je u 76. minutu kada je dosuđen drugi jedanaesterac za Liverpul.

Nemački sudija je pokazao na belu tačku pošto je Ben nehotično zakačio loptu rukom, a udarac Manea sa penala zaustavio je Borjan uz pomoć prečke i sprečio promenu rezultata. Ipak, do promene je došlo u 80. minutu kada je Sadio Mane postavio konačan rezultat.

U poslednjih deset minuta Borjan je još jednom odlično intervenisao i za kraj sačuvao mrežu prilikom zicera Lalane.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama