Фудбал Фудбал/Вести

Милојевић, Јовичић и Дегенек после пораза у Ливерпулу

Извор: ФК Црвена звезда

Након пораза у Ливерпулу, резултатом 4:0, Црвена звезда је остала прикована за последње место Ц групе. Ево како су тренер Милојевић и његови играчи, Јовичић и Дегенек, видели ову утакмицу.

540-milojevic-2410.jpg

– Честитке Ливерпулу на заслуженој победи. Морам да честитам и мојим играчима на труду и борбености на овој утакмици. За нас је ово велико искуство, да се не бих понављао, имамо у групи изузетно тешке ривале. Ливерпул је прошле сезоне био финалиста Лиге шампиона и ове је међу главним претендентима да освоји трофеј. Сигурно да ће моји играчи извући поуке из ове утакмице, што ће нам много значити за даље. Имамо шта да научимо, поготово када се игра фудбал на топ нивоу против тако квалитетних, односно најбољих екипа у Европи – рекао је Милојевић.

На Енфилду су досуђена и два пенала за Ливерпул, један је искористио Мохамед Салах, док је други наш голман Милан Борјан одбранио Манеу.

– Ми долазимо из једне мале земље, јако смо поносни и видећете у реваншу какав смо народ и какве навијаче имамо. Мислим да су пенали престрого досуђени, врло лако, и остао бих на томе. Не бих даље коментарисао како не бих умањио победу Ливерпула.

Милојевић се на кратко осврнуо и на рани почетак сезоне, односно то да је његов тим са утакмицама почео још средином јула, као и на изостанак Вујадина Савића и Марка Марина.

– Нама је сваки играч јако потребан, али никада нисам тражио алиби ни за шта и гледам шта се тренутно дешава. Све екипе су или директно ушле у Лигу шампиона, или после плеј-офа, ми смо једина која је од првог кола дошла до групне фазе. Једноставно, и ова година је за нас велико искуство, јер играмо против премијерлигаша, Пари Сен Жермена и Наполија, а желимо и у будућности да будемо део Лиге шампиона. И даћемо све од себе да то успемо. Једно је видети нешто кроз анализе, друго када се осети моћ ривала на терену, а наши противници у групи су фантастични једном речју. Имају све, и брзину и технику, и после оваквих утакмица и ми ћемо бити бољи – закључио је Милојевић.

540-bakula-2410.jpg

– Тешко је причати непосредно после утакмице. Одиграли смо знатно храбрије него у Паризу, имали моменте у којима смо ми држали игру, али нас је гол у 45. минуту сасекао. Пенал не бих коментарисао, а после тог момента није нам преостало ништа друго него да се боримо. Очигледно је да из утакмице у утакмицу растемо као екипа и да ће дуел у Ливерпулу допринети да даље напредујемо. Окрећемо се даљим изазовима – рекао је Јовичић.

Везни фудбалер истакао је да је атмосфера у свлачионици врло добра.

– Не можемо бити задовољни било којим поразом, али дижемо главу и идемо даље. Трудили смо се, дали све од себе и резултат је дефинитивно превисок. Ривал је у врху најјаче лиге на свету, са прегршт брзих играча, одличних индивидуалаца, али смо показали да можемо са таквим ривалима.

Подршка црвено-белима није изостала ни на једном од најпознатијих стадиона у свету.

– Атмосфера је фантастична, свима нам је ово био први излазак на Енфилд, стадион о којем се прича у целом свету. Драго ми је што смо и ми имали подршку. Свуда имамо подршку што говори о величини Црвене звезде.

Са друге стране, дуели у Београду и песма звездаша, фактор су у који се озбиљно узда фудбалски архитекта.

– Уверен сам да ће други сусрет бити потпуно другачији. У Београду, уз подршку наших навијача, мења се много тога. Уз ветар у леђа наших навијача који су нам 12. играч можемо до позитивног резултата и још неког бода у групи – изјавио је Јовичић.

540-degenek-2510.jpg

– Биће времена за размишљање, вечерас и сутра. Анализираћемо утакмицу, гледати да извучемо поуке и позитивне ствари – рекао је Дегенек.

Резултат на Енфилду био је 4:0 уз два пенала досуђена у корист домаћина. Први је искористио Мохамед Салах, док је други Милан Борјан одбранио Санеу.

– Искрено, сматрам да нису били пенали. Очигледно је да Бен није намерно играо руком, док сам за први сто посто сигуран да није једанаестерац. У Премијер лиги га никад не би свирали. Сматрам да смо оштећени, али то је фудбал, не одлучујемо ми шта је пенал и шта ће се арбитар свирати – истакао је Дегенек.

Атмосфера на стадиону Ливерпула није негативно утицала на изабранике Владана Милојевића.

– Нисмо имали трему, играмо фудбал, као и ривал. Ово је једно искуство које ће нам значити, нарочито за дуеле који следе пред нашим навијачима чија нам је подршка веома значаја – закључио је Дегенек.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама