Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Crvena zvezda nastavila trijumfalni niz

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts zabeležili su i četvrtu uzastopnu pobedu u ABA ligi i zadržali prvo mesto na tabeli regionalnog takmičenja. U dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ savladana je Igokea rezultatom 96:75 (25:23, 27:21, 23:11, 21:20)

Crvena zvezda mts u sezoni 2018/2019 i dalje ne zna za poraz. Do četvrtog uzastopnog trijumfa crveno-beli su došli savladavši Igokeu na domaćem terenu rezultatom 96:75.

Izabranici Milana Tomića su kontrolisali ritam gotovo svih 40 minuta, a u trećoj deonici igrali u izuzetnom ritmu i stvorili nedostižnu prednost. Svi igrači koji su bili u rotaciji za ovaj meč dobili su priliku i velikom borbom i energijom zadužili aplauz publike. Uzvratili su odličnom partijom koja je često bila propraćena i atraktivnim potezima, ali i visokom pobedom koja je sačuvala Crvenu zvezdu na čelu tabele ABA lige.

Najefikasniji akter u redovima crveno-belih bio je Aleksa Radanov koji je meč završio sa 16 poena i to bez promašaja!

Od početka se igralo u veoma brzom ritmu, a u prvoj polivini kvartala crveno-beli su se bolje snašli i poveli rezultatom 15:5. Međutim, Igokea je zaigrala znatno bolje i uspela da se rezultatski primakne. Krajem deonice gosti su prišli na dva poena zaostatka što je bio i rezultat na kraju prve četvrtine – 25:23.

Crveno-beli su ponovo uspostavili dobru odbranu i iz nje dolazili do lakih poena. Igokea je uspevala da rezultatski odoleva zahvaljujući odličnim procentima šuta, ali takvo stanje je trajalo do druge polovine drugog perioda. Tada su na scenu stupili centri Crvene zvezde, prvo Majkl Odžo, a potom i Majk Cirbes pa je razlika ponovo bila dvocifrena. Seriju je zaključio Majk Cirbes koji je zakucao na fantastičnu asistenciju Džo Reglanda za najveće vođstvo – 51:38.
Gosti su uspeli da priđu na osam razlike u završnici perioda i to je bio rezultat na kraju druge deonice – 52:44. Međutim, dobra odbrana je ponovo bila zaštitni znak izabranika Milana Tomića početkom treće deonice. Igokea je postigla svega pet poena za pet minuta pa je Zvezda serijom 15:5 došla do nove najveće prednosti – 64:49.

Crveno-beli su u potpunosti preuzeli kontrolu nad utakmicom. Razlika je rasla i do 20 razlike koliko je prednost iznosila na kraju perioda – 75:55. Crvena zvezda je bila u fantastičnom ritmu, a svi igrači su davali bitan doprinos u tim trenucima.

Česte rotacije trenera Tomića davale su energiju crveno-belima. Svih 12 igrača koji su bilu u protokolu, dobili su šansu i sjajno je iskoristili. U listu strelaca upisali su se svi, ali više od toga značila je velika požrtvovanost i borbenost koja je bila i nagrađena aplauzom publike.
Predvođeni mladim snagama, crveno-beli su do kraja meča gotovo rutinski sačuvali prednost i prvo mesto na tabeli ABA lige nakon četiri kola.

Crvena zvezda mts – Igokea 96:75 (25:23, 27:21, 23:11, 21:20)

Crvena zvezda mts: Regland 8 (4as), Radanov 16, Čović 4 (10as), Perperoglu, Davidovac 8, Lazić 12, Faje 8, Beron 11 (5as), Ristić 4 (4sk), Simanić 8, Cirbes 8 (5sk), Odžo 9 (4sk).

Milan Tomić, Crvena zvezda mts:

’’Mislim da smo odigrali kvalitetnu utakmicu, a pogotovo u drugom poluvremenu. U trećoj deonici smo primili samo 11 poena, a to je ono što ja želim od svojih igrača – dobra odbrana i od nje da kreće tranzicija i veliki broj kontranapada. Takođe, meč smo završili sa 30 asistencija i 11 grešaka. Ponavljam, mislim da smo odigrali jednu kvalitetnu utakmicu.

Sigurno da i Aleksa Radanov i ostali igrači koji su u 12… Nema da li su mladi ili iskusni, već da li su kvalitetni. Radanov je pokazao na treningu veliki napredak. Njegov košarkaški nivo je na višoj stepenici, njegovo čitanje igre, pregled igre iz pik en rola… Ali, to ne znači posle jedne utakmice da je postao igrač.

Već sam rekao. Zvezda je na 50 odsto od mogućnosti za sada. Na sledeće pitanje odgovoriću sa tim da je Zvezda na 20 odsto mogućnosti… Bićemo i na 10 odsto i bićemo nespremni. Svi očekuju da Crvena zvezda izgubi. Izgubićemo neki meč do kraja sezone. Mislim da nikada niko nije završio sezonu bez poraza’’

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama