Хокеј Хокеј/Извештаји

Тежак пораз Звезде против МАЦ-а

Хокејаши Црвене звезде отпутовали су са оптимизмом у Италију на мегдан реномираним ривалима у оквиру Б групе Континентал Купа. И поред оптимизма који је дошао након победа против Триглава у Крању, наш стручни штаб и играчи били су свесни против кога играју и да неће бити ни мало лако.

Први противник данас била је екипа МАЦ-а из Мађаарске, иначе бившег учесника МОЛ лиге, а сада словачке екстралиге. Знало се да су Мађари фаворити али у првој трећини Звезда је пружила сасвим солидан отпор, али је нажалост примила погодак на минут до краја првог периода.

Друга трећина је кренула баш лоше по наше оклопнике. У само 6 минута игре екипа МАЦ-а је дала три поготка за високих 4:0.  До краја овог периода мађарска екипа је постигла још три поготка за огромних 7:0.

У последњем период један гол МАЦ-а у мрежи црвено-белих за коначних 8:0. У овој трећини Звезда је имала чак 14 удараца на гол, аи је то био плод мало опуштеније игре мађарског представника.

Не желимо да правдамо овако тежак пораз, али ово је реалан показатељ где се у овом тренутку налази не само Црвена звезда, него и целокупан српски хокеј, као и ИХЛ лига у којој Црвена звезда наступа. Чињеница је да су сви Звездини противници много јачи јер и сама учешћа у јачим лигама брусе њихову форму, али и терају њихово руководство д улаже више у екипу.

Звезда сутра игра свој други меч и то против домаћина Ритена од 20 часова.

Коментар

Кликните да бисте објавили коментар

  • Dok smo mi igrali “nebeski hokej i mađari nisu imali pojma sa hokejom” oni su ulagali u hale i podmladak i sad su 3 svetlosne godine ispred nas.Koliko mladih igrača koji sad igraju u Zvezdi je igralo u MAC-u? Koliko naših dečaka i devojčica trenutno igra u mađarskim klubovima?
    Nikad ništa neće biti od srpskog hokeja dokle god se pitaju 2 čoveka koja su i doveli srpski hokej do dna.

Скочи на траку са алаткама