Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе

Звездина победа са пола снаге

Аутор: ЦЗБГ, Иван Ј.

Звезда је данас играла колико јој треба. Да забележи победу, да се ниједан играч не исфорсира и да се разиграју играчи колико је то могуће. На крају, мисија је окончана на прави начин па су наши кошаркаши забележили и трећу победу у АБА лиги. Пред 3.000 гледалаца, у дворани ‘Александар Николић’, Црвена звезда Крка 80:66 (29:17 17:15 20:19 14:15)

Фото: Званични сајт АБА лиге

Оптерећени појачаним темпом и битком на два фронта, морамо бити искрени и рећи да је меч са нешто слабијом екипом Крке дошао у правом тренутку. Да се одморе неки играчи, да се неки покажу и докажу. Милан Томић је добро распоредио минуте и на крају добио Ристића који је искористио минуте на прави начин. Почело је у уједначеном ритму и кошевима са обе стране, а онда је уследила прва серија црвено белих. Јака одбрана је донела лаке поене у транзицији, пар лепих напада и врло брзо је разлика била двоцифрена. Прва четвртина је добијена са 12 разлике и било је то време да шансу добију млађи играчи. Држали су ритам и стицали преко потребно искуство које ће им значити како сезона буде одмицала. Друга четвртина је добијена 17: 15 па се на одмор отишло са +14.

Екипа Крке је показала карактер почетком треће четвртине и успела да приђе на -9. Онда је уследио нови налет јачег ритма нашег тима и врло брзо је предност била 20 разлике. Пред крај треће четвртине, на терен је ушао Душан Ристић и успешно је одржавао напад Звезде што поенима, што доминацијом под оба коша. Било је лепо видети и Симанића, а и Давидовац се вратио после дужег времена. Тек пред сам крај, момци су подигли ручну и дозволили да се меч заврши са 14 поена разлике.

Ово је био први од три меча који ће наш тим одиграти у Београду. У оквиру Еврокупа, у уторак нам долази Андора, а за викенд дочекујемо босанску Игокеу. Верујемо да ће стручни штаб и тренер искористити ово време да кроз тренинге опораве играче како би могли да наставе у високом ритму. Наметнули су озбиљну кошарку на самом почетку, па ваља тако и наставити.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – KРKА 80:66
/29:17, 17:15, 20:19, 14:15/

Дворана: Александар Николић
Гледалаца: 3.254
Судије: Пукл, Николић, Kраљ

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Регланд 10, Човић 3, Перпероглу 6, Давидовац 4, Нанадић 4, Лазић 7, Фаје 9, Берон 13, Ристић 10, Симанић 5, Цирбес 6, Оџо 3.

KРKА: Магјивуч 3, Јанчар Јарц 1, Маринели 15, Шкедељ 8, Осолник 2, Стипаничев, Цинац 5, Ђапа 5, Фифолт 3, Балажич 4, Лалић 10, Лапорник 10.

Скочи на траку са алаткама