Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Карактером до победе

Аутор: ЦЗБГ, Иван Ј.

У малој кнежевини на Азурној обали, наш тим је направио вредан брејк. У утакмици која је донела пуно амплитуда у игри, Монако – Звезда 63:66 (6:17 18:12 20:8 29:19). Овом победом, Звезда се осамосталила на првој позицији.

Crveno-bela formula osvojila Veliku nagradu Monaka! U foto-finišu...

Фотографија: Mozzart sport

Изабраници Милана Томића изгледа на почетку сезоне имају неписанио правило да после великих утакмица, наредну одиграју доста деконцентрисаније па је Монако одшкринуо врата победи у трећој четвртини. Међутим, овај тим итекако има победнички карактер, а и играче за завршницу.

Почело је гранитним одбранама са обе стране. Довољно говори чињеница да је Фаyе дао прве поене за Звезду после пет минута игре тројком преко руке. Као да је тада пао терет са руку играчима Звезде па су наставили у истом ритму, а одбрану су одиграли максимално. У томе и говори прилог да је Монако за првих десет минута игре дао само шест поена. Наставила је Звезда релативно добро, али се и Монако пробудио и понудио оно што је Звезда радила врхунски у првој четвртини. Доста добра одбрана за 24:29 на полувремену. Видела се једна заиста рововска борба без неке претерано лепе кошарке. Монако је знао да не сме дозволити транзицију Звезде и увидео да само јаком одбраном могу нешто да ураде.

Трећа четвртина је можда и најлошија четвртина коју је Звезда одиграла у званичним мечевима ове сезоне. Након минут игре у тој деоници, заказао је семафор па су играчи морали на неочекивани одмор који је апсолутно помутио концетрацију нашег тима. Монако је направио серију 13:0, играчи Звезде су правили почетничке грешке у нападу, били непрецизни са линије слободних бацања, дозвољавали Монаку да им скаче под кошем. Пред сам крај су успели да повуку ручну, највише захваљујући Регланду и Перпероглуу, па се отишло са седам поена предности. И онда нешто што гледамо читаву сезону. Звезда је најбоља у последњој деоници меча. Нашли су решења у нападу, док је Монако поене искључиво давао после шута са дистанце или  после pick n’ roll акција где би Кикановић редовно остајао сам под кошем или у неком огромном miss match-у. Ушло се у неизвесну завршницу, а онда је као награда за два офанзивна скока дошла тројка Регланда која је пресудила утакмицу.

Оно што је добро из ове утакмице јесте вредна победа на страни. Уз још један брејк и све победе кући, Звезда би била сигурна у првом кругу и могла би више да ротира, а самим тим и одмара играче. Дуга је сезона и ваља добро распоредити снагу. Поред тога, радује тај победнички менталитет кога ова екипа поседује. Иако су имали велики број грешака, лош проценат са линије пенала и деконцетрацију приликом грађења коша, успели су да буду бољи од сасвим солидне екипе Монака. Честитке на томе. Следи дуел против Крке где ће сигурно Милан Томић успети да распореди минутажу како би и остали добили минуте. Субота, 17.00х. Сви у Пионир !!!

Скочи на траку са алаткама