Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе ЦЗБГ

KK Crvena zvezda: Čega je sramota trenera Tomića?

Autor: CZBG, Ferinac D. 

Crvena zvezda je u utakmici s mnogo preokreta uspjela pobijediti zagrebačku Cibonu i ostvariti važan trijumf na otvaranju ABA lige.

Na kraju u 1. kolu ABA lige u Pioniru pobjeda Crvene zvezde 78:68.

Iako odnos u igri nije bio idealan, utakmica je dobivena bez velike potrošnje energije, ali trener Crvene zvezde Milan Tomić na konferenciji za štampu izjavljuje da ga je sramota.

Postavlja se pitanje da li je trenera Zvezde možda sramota zbog nekih drugih stvari, a ne same igre?

Ono što prvo upada u oči je minutaža Filipa Čovića koja je iznosila 19. minuta provedenih na terenu, dok su Zvezdini mladi igrači (Nenadić, Ristić, Simanić, Radanov) ukupno proveli na terenu manje od 16. minuta.

Da li tu možda trebamo tražiti razlog zbog čega se Milan Tomić srami? Svakom malo boljem poznavaocu košarke odmah upada u oči da se Crvena zvezda muči u igri sa FIlipom Čovićem i da to vrlo loše izgleda u napadu, dok u odbrani to izgleda još lošije.

Pitanje se nameće samo po sebi, a ono glasi; S čime je FIlip Čović zaslužio Zvezdin dres? Voljeli bi čuti od trenera Milana Tomića kojim svojim kvalitetima opravda i zaslužuje 19. minuta na terenu, dok je recimo Nenadić na terenu proveo točno 1. minut, a Radanov nije uopće bio u sastavu? Također pitanje za trenera Tomića je u čemu prednjači Filip Čović u igri nad Nenadićem i Radanovom?

Da li možda trener Crvene zvezde od prvog kola pokazuje da nema slobodu u svom radu i da tu možemo tražiti razloge sramote zbog nametanja igrača i njihove minutaže?

Ovim putem Zvezda sigurno ne ide u pravom smjeru i ako se ovim putem nastavi i dalje se bude forsirao Filp Čović, od Crvene zvezde i Milana Tomića teško možemo očekivati povratak u Evroligu.

Nažalost, iskreno govoreći FIlp Čović nikada ne bi zaigrao u Crvenoj zvezdi da se na čelu kluba ne nalazi njegov otac i predsjednik KK Crvena zvezda, Nebojša Čović. Bez obzira na FIlipovu veliku želju, volju i borbenost na terenu on nema taj kvalitet koji je Zvezdi potreban. Još kad se uzme u obzir da njegova minutaža “guši” Nenadića, Radanova i Davidovca postavlja se pitanje što će dobro izaći iz čitave priče?

Prošla sezona je pokazatelj kako to izgleda kada se tim vodi egom i ličnim interesima. Zbog toga se nadamo da Crvena zvezda nije na putu da ponovi iste greške.

Nadamo se da Crvena zvezda ove godine neće biti vođena egom, sujetom i ličnim interesima već u cilju povratka u Evroligu.

Želimo u tome svu sreću kako Milanu Tomiću, tako i Crvenoj zvezdi!

4 Коментарa

Кликните да бисте објавили коментар

  • Ko si ti ili ko ste Vi da odmah nakon prve utakmice unosite nemir i razdor u Zvezdinom taboru. Odakle Vam pravo da ovako neargumentovano kritikujete. Igrao je koliko je trener odlučio i kraj. A što se tiče sramote, pre bih rekao da ga je sramota zbog veoma malo gledaoca na tribinama s obzirom da je otvaranje takmičarske sezone.

  • I treba da ga bude sramota, kao i igrace, jer je to put napretka, i boljitka, a nas navijace ponos jer imamo ljude koji zele zvezdu samo na top nivou, i to sa se pobedjuje i kad se igra veoma lose. Druga stvar je da definitivno mi treba da im budemo samo podrska jer se vidi njihova samokriticnost i zelja. Stoga max podrska i vreme da sve bude tamo gde treba !!!

  • Zvezdi fali trojka tipa dangubica nenadica slabo znam radenov je talenat samo pogubljen simanic je zrtva pogrešnog rada od mnogo ranije samo se sveo na sut a to je pogubno rile je 3 centar ima inteligenciju i tehniku sut sa linije sl bacanja mnogo licnih pravi covic se uvek mesa u rad trenera

  • prvo trener Tomic ima svu slobodu u odabiru igraca, drugo ko je bio na utakmici s kkcib video je zasto Nenadic igrao 1m, decko usao i odigrao suprotno onome sto je Tomic trazio od njega…kada ga je izvodio pitao ga je : jel to radimo na treningu, jel sam ti rekao sta da igras… to je Nedovicu vaspitna “cuska”. Trece sezona je duga igrace svi, trenutno FC moze u ovakvim utakmicama “vise” da da ekipi. I sto je bitno nova ekipa treba vreme da sve legne na svoje mesto u Laktasima videli deo mogucnosti . Cetvrto : po meni sramna poseta , dodjimo vise a prva prilika u EC da budemo kao pre vetar u ledja nasem mladom i novom timu…svi u Pionir u utorak.

Скочи на траку са алаткама