Кошарка Кошарка/Женска кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Košarkašice Zvezde uspešne na startu sezone

Izvor: SD Crvena zvezda

KKŽ Crvena zvezda ostvario je pobedu na otvaranju sezone, u 1.kolu Prve ženske košarkaške lige Srbije. Crvena zvezda je slavila u derbiju protiv KŽK Partizan 1953 u hali „Vizura“ u Zemunu, 79-69 (24-17, 23-15, 8-20, 24-17).

Aleksandra Katanić, Ivana Katanić, Snežana Bogićević, Mina Đorđević i Milica Bojović startna petorka Crvene zvezde koja je otvorila novu sezonu i utakmicu, čiji je početak protekao u ispitivanju snaga. Izjednačena borba, nijedna ekipa nije uspela da se odlepi i napravi razliku do kraja prvog kvartala, kada je šampion Srbije serijom 6-0 došao do +7, (17-24).

U drugom poluvremenu, nastavile su crveno-bele u istom ritmu i serijom 11-0 došle do dvocifrene prednosti, a poenima Mine Đorđević sa penala i do najveće prednosti na susretu, +17 (27-44). Do kraja poluvremena domaća ekipa je uspela samo da smanji prednost dama sa Malog Kalemegdana, koje je završeno trojkom Nevene Naumčev u poslednjem napadu, (32-47).

Treći period je pripao crno-belima, koji su iskoristili kontrolu skoka i preko poena iz drugog napada potpuno se vratile u meč. Crvena zvezda je uspela da dođe i održava u početku maksimalnu prednost od 17 poena preko Snežane Bogićević, ali usledile su dve serije finaliste plej-ofa i osvajača Kupa Milana Cige Vasojevića kojima su totalno istopile prednost Zvezde. Prvom serijom 9-2 spustili su prednost ispod dvocifrene razlike, a serijom 7-0 stigli do minus tri pred poslednju četvrtinu, 52-55.

Milica Inđić i Ivanka Matić su donele potpuni preokret i vođstvo svom timu, a Zvezda je odgovorila serijom 7-0. Ključni detalj meča delo je Nevene Naumčev u 36.minutu, jako bitna trojka, zatim iskorišćena dva penala u narednom napadu za 61-69, i prednost koju su crveno-bele kontrolisale i povećale do kraja meča.

13 promena vođstva, ali nije bilo promena do kraja, Partizan nije ugrozio Zvezdinu prednost, a Snežana Bogićević je u poslednjem minutu postavila konačnih 79-69.

Najefikasnija je bila Mina Đorđević sa 22 poena, Aleksandra Katanić je ubacila 16. Odlična rola Sneže Bogićević, dabl-dabl ostvarenje – 15 poena uz 10 skokova. Na drugoj strani, Ivanka Matić je ostvarila dabl-dabl, 17 poena i 14 skokova.

Crvena zvezda u sredu dočekuje Beroe na startu nove sezone WABA lige, dok u domaćem šampionatu narednog vikenda u Beograd dolazi Bor.

KKŽ Crvena zvezda: I.Katanić 4 (2ukl), Tešić, Bogićević 15 (10sk 4as 2ukl), Zukanović (2ukl), A.Katanić 16 (7sk 4as 2ukl), Dešić, Naumčev 8 (3sk), Bojović 7 (2sk 2as), Čubra, Đorđević 22 (6sk), Mišeljić 4 (2sk), Vulović 3. Trener: Dragan Vuković

Скочи на траку са алаткама