Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezdina prva pobeda u ABA ligi

Autor: CZBG, Ivan J.

Crvena zvezda je pobedila večeras Cibonu. To je jedna od retkih stvari koje su za pohvalu večeras. Sve ostalo je za analizu stručnog štaba jer je Zvezda večeras trebala da dođe lakše do pobede.

Image may contain: one or more people, people playing sports and basketball court

Photo: Adi Milišić

Na kraju, pobedu je odnela zahvaljujući Joe Reglandu koji je bukvalno sam nosio napad u 4/4 kao i evidentnoj razlici pod košem gde je Cibona imala bukvalno jednog centra. Dekoncetracija u odbrani koju su igrači Cibone maksimalno eksploatisali preko šuta za tri poena i držali egal do pred sam kraj meča. Menjali su često odbranu, stajali su u zonu i na taj način usporili Zvezdino trčanje i igru u tranziciji. Jesu rizikovali sa otvorenim šutem za tri poena, ali im je ta kocka donela egal. Šut za tri nije išao pa je Zvezda morala da rudari i da se pomuči za svaki poen. Energije nije nedostajalo, ali je samo koncetracija bila ta koja je Zvezdi večeras otežavala posao. Nedostatak fokusa je možda usledio i posle olako osvojenog Superkupa u Laktašima. Neće se niko skloniti Zvezdi, to je sigurno. Zato je i Milan Tomić bio posebno ljut na taj segment u pristupu.

Ono što je dobro jeste da je, iako lošom igrom, Zvezda stigla do pobede. Danas je retko šta polazilo za rukom, ali je opet izvojevana pobeda sa deset razlike. Tako se stvara karakter i pobednički mentalitet. Ostaje samo da u narednim utakmicama uđemo dosta skoncentrisanije i ne rešavamo pitanje pobednika u poslednjih par minuta. Dobra je i ovo opomena  pred Evrokup, tako da se može i profitirati ako se izvuku pouke.

Скочи на траку са алаткама