Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezda na korak od nove titule!

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts pobedili FMP u Železniku sa 68:62 i tako došli na korak od nove titule prvaka Srbije. Pred 2000 gledalaca Feldin ubacio 24 poena, Čović imao 9 asistencija. Treći meč u ponedeljak u dvorani “Aleksandar NIkolić”.
Košarkaši Crvene zvezde mts pobedili su kao gosti FMP u Železniku sa 68:62 i tako došli na korak od nove titule prvaka Srbije, jer vode u finalnoj seriji sa 2:0.
Pred skoro 2000 gledalaca u dv orani u Železniku, crveno-bele je predvodio Džejms Feldin sa 24 poena, Alen Omić je dodao 15 uz 7 skokova, dok je Filip Čović uz identičan broj uhvaćenih lopti imao i 9 asistencija.
Vrlo borbenu ekipu FMP-a predvodio je Apić sa 14 poena, dok su dvocifreni bili i Nenadić sa 12 i Simanić sa 11 poena i čak 11 skokova.
I u drugom meču finala viđen je vrlo borben i tvrd meč, koji je mnogo bolje otvorila ekipa FMP-a koja je rani stigla do dvocifrene prednosti 20:10. Ipak u drugom periodu raspucao se Feldin koji je do poluvremena imao čak 18 poena, a crveno-beli su potpuno preokrenuli rezultat i na veliki odmor otišli sa 39:34.
Drugo poluvreme ponovo je bolje otvorila ekipa FMP-a poenima Nenadića i Simanića, ali je Crvena zvezda odgovorila serijom 11:0 i stigla do velikuh 50:38.
Ipak, FMP se nije predavao, ponovo je došao do zaostatka od samo tri poena, pa smo gledali neizvesnu završnicu u kojoj su vrlo važi bili poeni Dobrića (trojka) i koševi sa linije slobodnih bacanja Lazića i Dobrića.
FMP –  CRVENA ZVEZDA 62:68 (20:10, 14:29, 16:18, 12:11)
Dvorana: “FMP Železnik”; Gledalaca: 1.879; Sudije: Jovčić, Glišić, Jevtović
FMP: Odžo 3 , Nenadić 12, Pot 2 (4as), Bursać 4 (5sk), Simanić 11 (11sk), Đoković 9 (5sk, 6as), Simeunović, Jeremić 3, Šešlija, Apić 14 (8sk), Hemfriz, Radovanović 4. Trener: Vladimir Jovanović
Crvena zvezda mts: Ročesti 5 (5as), Lazić 7, Omić 15 (7sk), Dobrić 7 (4sk), Davidovac 7, Antić 1 (5sk), Kešelj, Čović 2 (7sk, 9as), Jovanović, Lesor, Radanov, Feldin 24. Trener: Milenko Topić
Trener aktuelnog šampiona, Milenko Topić, izjavio je da njegov tim može mnogo bolje da izgleda na terenu i da još uvek nije ništa gotovo, kao i da je naredna utakmica za dva dana:
“U drugoj utakmici smo odigrali nešto agresivnije nego u prvoj, ali opet po meni bez dovoljno koncentracije. Ova sezona, koliko je dugačka i teška bila, ostavila je traga na nama i teško je više boriti se sa tim da održimo koncentraciju, da ne pričamo sa sudijama, sa protivnicima… Pričali smo o tome pre plej-ofa, da bi trebalo da budemo fokusirani na svoju igru, da budemo tim, ali očito mi to nismo.
Opet smo izgubili skok, što smo apostrofirali posle prve utakmice kao značajno. Imali smo puno izgubljenih lopti za razliku od prve utakmice. Danas ih je bilo 15, a u prvoj četvrtini čak pet ili šest. Naravno, za to je zaslužan i protivnik koji je igrao dobru utakmicu.
Gubili smo deset poena posle prve četvrtine, pa smo stigli, vratili se, tražili pravu petorku… Opet ponavljam, neshvatljivo je da ekipa koja ima samo četiri spoljna igrača bude agresivnija od nas, koji imamo više igrača na spoljnim pozicijama u rotaciji. Ali, opet kažem, to je posledica ove duge i naporne sezone i donekle mogu da razumem, ali ne mogu da razumem jer se igra za titulu. Ne mogu da shvatim da titula i šampionski pehar ne mogu da budu dovoljni motiv da se igra sa više žara i sa manje praznih minuta.
Bilo je želje, više nego u prvoj utakmici, više agresivnosti, ali te situacije nam se dešavaju i protiv mnogo slabijih ekipa, da povedemo 20, pa da se vrati rezultat na osam razlike. To pokušavamo da eliminišemo, da imamo nit, da nam period dobre igre traje što duže i da smanjimo oscilacije. Ali, čim krenu izmene, odmaranje nekih igrača, tako rezultat počinje da pada.
Čestitao bih domaćinu na fer igri i ništa nije gotovo. 2:0 je, sledeća utakmica za dva dana i vidimo se.”
Treća utakmica finalne serije igra se u ponedeljak od 19 časova u dvorani „Aleksandar Nikolić”.
Скочи на траку са алаткама