Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Ubedljiva pobeda na startu Superlige Srbije

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts ostvarili su pobedu u 1. kolu Superlige Srbije. Crveno-beli su u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ savladali Mladost iz Zemuna rezultatom 115:64.
Košarkaši Crvene zvezde mts odlično su započeli nastup u Superligi Srbije. U 1. kolu domaćeg prvenstva, crveno-beli su savladali Mladost iz Zemuna na svom parketu rezultatom 115:64.
Trener Dušan Alimpijević stavio je na poštedu nekoliko prvotimaca, a ’’debitanti’’ Filip Čović i Aleksa Radanov pokazali su na terenu da njihovo uklapanje u sistem ide planiranim tokom. Pitanje pobednika rešeno je u ranoj fazi, ali su crveno-beli do kraja meča zadržali veoma ozbiljan pristup.
U ubedljivoj pobedi svi igrači koji su imali minute, upisali su se u strelce. A, najefikasniji akter utakmice bio je Stefan Janković koji je upisao 22 poena uz osam skokova.
Mladost je parirala gotovo prvih pet uvodnih minuta, ali je sjajna serija Stefana Jankovića počela da rezultatski odvaja crveno-bele. Na izvrsnu partiju četvorke crveno-belih, nadovezao se Ognjen Dobrić trojkom i Nikola Jovanović svojim prvim poenima na utakmici. Zvezda je došla do prve dvocifrene prednosti (18:8) i preuzela potpunu kontrolu nad utakmicom.
Crveno-beli su bili u veoma dobrom ritmu. Povratnik u redove Crvene zvezde Filip Čović, nastavio je tamo gde je Ročesti stao i odlično razigravao ekipu. U dobrom šuterskom ritmu je bio i Marko Kešelj, a povratak Stefana Jankovića posle kraćeg odmora doneo je novu energiju crveno-belih. Janković je ubacio novu trojku i crveno-beli su stekli po prvi put 20 poena prednosti – 45:25.
Zvezda je bez većih problema sačuvala vođstvo do poluvremena i na veliki odmor otišla sa 17 poena prednosti – 53:36.
U nastavku igre crveno-beli su pojačali ritam, igrali sa mnogo tranzicije i brzo rešavali napade. Mladost je samo delimično parirala, ali bilo je jasno da ne mogu da isprate ritam koji su nametnuli košarkaši Crvene zvezde.
Prednost je u takvom odnosu snage rasla i nakon trojke Filipa Čovića u završnici trećeg perioda došla do najvećih plus 30 (80:50).
Ako se i postavljalo pitanje pobednika u ovoj utakmici, više nije bilo prostora za to. Mladost je parirala dok je mogla, a crveno-beli su sa renoviranim igračkim kadrom izborili prvu pobedu u Superligi Srbije.
Sledeći meč Crvena zvezda mts igra u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ u subotu. Protivnik crveno-belima je ekipa Mega Bemaksa.
Crvena zvezda mts – Mladost Zemun 115:64 (26:15, 27:21, 29:16, 33:12)
Crvena zvezda mts: Čović 16 (5as), Kešelj 15, Davidovac 15, Lazić 3, Radanov 8, Dobrić 15, Feldin, Janković 22 (8sk), Ročesti 2 (5as), Omić, Lesor 6 (9sk), Jovanović 13 (8sk).

Filip Čović:

”Čestitao bih stručnom štabu i ekipi na dobroj utakmici i bitnoj pobedi posle svega. Ne bih mnogo pričao jer sam ja ovde tek dan i po. Odigrali smo dobro, u nekim delovima agresivno. Bilo je i grešaka, što je i logično jer su dva igrača došla, a dva otišla. Nadam se da ćemo nastaviti ovako.

Trudio sam se da dam sve od sebe. Danas mi je išlo. Najbitnije je da tim igra dobro, pobeđuje. Individualni učinak bih stavio uvek po strani.”

Dušan Alimpijević:

”Čestitao bih Mladosti na ulasku u Superligu i želim im dobre partije. Bilo je izuzetno teško pripremiti ekipu, ne za ovu utakmicu, već za početak Superlige. Treba izaći iz emotivnog šoka, koji je veći od fizičkog i koji nije bilo mali. Vidite kako je liga razmišljala o ekipi koja će se potencijalno boriti za plejof. Igrali smo utakmicu u subotu, a već u sredu započeli takmičenje u domaćem prvenstvu.

Važno je da smo se glavom vratili na teren. Ova utakmica pokazuje da smo uradili dobru stvar sa dovođenjem dva nova igrača jer smo dobili igrače koji mogu momentalno da pomognu. Čestitam igračima koji nisu imali značajne uloge, a danas su doprineli utakmici da bude onakva kakva je bila”

Скочи на траку са алаткама