Хокеј Хокеј/Вести

In Memoriam: Josip Džo Brelih

Sa hokejške scene otišao je još jedan velikan koji je na ledenim plohama bivše Jugoslavije, Srbije i Beograda ostavio dubok trag, a mnogi ga zvezdaši pamte i kao trenera našeg kluba – Josip Džo Brelih. Ovim putem hokejaški klub Crvena zvezda želi da se oprosti od čoveka koji je ostavio trag i u našem klubu tekstom novinara Branislava Tabe Popovića.

“Josip Brelih – Džo rođen je u Zemunu davne 1924. godine. Kao kanadski državljanin za vreme rata služio je u Kraljevskoj kanadskoj avijaciji-RCAF.

Posle rata se vraća u Beograd i igra u prvoj generaciji hokejaša Partizana sa svojim sunarodnikom O’Nilom koju su svojim bravurama  punili tribine tadašnjeg Tašmajdana. Po završetku  igračke karijere  1971/72. postaje trener hokejaša Crvene zvezde i na toj poziciji ostaje i u sezoni 1972/73.godine.

Nakon povratka u Kanadu, u kojoj je ostao do kraja svog plodnog života, igrao je rekreativni hokej i nikada se nije odrekao štapa, a prepoznatljivu beretku koju je nosio kao trener zamenio je hokejaškim  kačketom.

Godine 1961. dobio je sina Gorana čiji je spotski put  išao obrnutim redom, odnosno prvo je bio igrač HK Crvene zvezde, a kasnije pozajmljen Partizanu.”

Branisav Popović, novinar

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама