Хокеј Хокеј/Вести

Reprezentacija Srbije hokeja na ledu: počeo je pripremni period

Autor: CZBG, Radovanović D.

Ukoliko ovih dana uđete u ledenu dvoranu hale Pionir, znajte da ste došli na led, gde umemo od malih stvari da napravimo velike i važne. Učinili vam se da halom vlada borbena atmosfera, pozvani ste da se pridružite, jer, svaki “igrač više”, biće korak bliže novim medaljama.

Brojaćemo sate na ledu, još više van njega. Razrađivaćemo nove taktike, boriti se sa starima na koje smo navikli. Ićićemo korak po korak, prevazilazićemo prepreke koje nas koče tek toliko da nam skrenu pažnju sa cilja, menjaćemo se. Rasti. Kažu da je dobar hokejaš tamo gde je pak, a najbolji tamo gde će pak biti – zato i jesmo sve snage usmerili u jednu ideju, da izrastemo u nešto veličanstveno!

FOTO: Ivica Veselinov

Danas, počeo je pripremni period reprezentacije Srbije hokeja na ledu, koja će u periodu od 23. do 29. aprila, u Tilburgu, Holandiji, biti ono najlepše što imamo pod srpskom zastavom.

Pored aktuelnih igrača Crvene zvezde, Anić Ivana, Đumić Mirka, Vukićević Luke, Zwick Andreja, Kerezović Nikole, Brkušanin Marka, Bjelogrlić Uroša, Dragović Marka, Marković Mirka, Podunavac Pavla, Sabadoš Roberta, Vučurević Nemanje, Pajević Filipa, Novaković Petra, Novaković Uglješe, Janković Dušana, Mitić Juga, na podugačkoj listi su i Ilić Stefan, koji igra u Italiji, ali i Crnogorac Dominik, koji igra u Kanadi, kao bivši Zvezdini igrači.

Za plasman u A diviziju, iz trenutne Divizije II, grupe B, naši momci će morati da izbore pobede nad reprezentacijama Australije, Kine, Belgije, Islanda kao i domaćina, Holandije.

FOTO: Ivica Veselinov

Prema rečima novog selektora, Davida Urquheart – a, ključne stvari su predočene ekipi, a ističe se pozitivan duh koji vlada među momcima, što je od velike važnosti za odlazak na ovako veliko takmičenje.

Uz veliku zahvalnost timu Saveza hokeja na ledu Srbije, koji nam je otvorio vrata, da zajedno ispratimo rad seniorske selekcije, ovih dana čekaju nas brojni intervjui, izjave, najave, treninzi, utakmice, ne samo kada su u pitanju momci iz tima, već i iz stručnog štaba.

Radićemo zajedno. Razgovaraćemo o našim prednostima, manama, pojedinačnim, kao i kolektivnim očekivanjima. Obratićemo pažnju na one prve redove tima, ali i na one ljude koji iz senke čine da reprezentacija funkcioniše na besprekornom nivou.

Ovoga puta, rad reprezentacije ispratićemo iz nešto drugačijeg ugla, na koji ćemo, nadamo se, svi zajedno biti izuzetno ponosni.

FOTO: Ivica Veselinov

Uostalom, od uspeha se ne plašimo, neuspeh ne razumemo.

2 Коментарa

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама