Одбојка Одбојка/Вести Одбојкашице

Marković: Moramo biti mnogo opreznije

Izvor: OK Crvena zvezda

Odbojkašice Crvene zvezde u sredu (18 časova) igraju prvi meč četvrtfinalne serije plej-ofa BPŠ Superlige Srbije protiv obrenovačkog TENT-a.

Srednji bloker naše ekipe Božica Marković veruje da će pozitivan rezultat doći ukoliko se svi dogovori iz svlačionice prenesu na teren.

– Moramo da poštujemo dogovor koji ćemo napraviti pred utakmicu, da damo sve od sebe i samim tim će doći i pozitivan rezultat. U svakom slučaju verujemo u pobedu – izjavila je Markovićeva.

Crveno-bele su ove sezone dva puta odmerile snage sa odbojkašicama TENT-a i imaju polovičan učinak. U prvom delu sezone Zvezdine dame su trijumfovale sa 3:1, po setovima 30:28, 25:19, 20:25, 25:22, dok su u drugom delu sezone u Obrenovcu izgubile rezultatom 3:0, po setovima 25:23, 25:22, 25:22.

– Ušle smo opušteno u taj drugi meč. Bile smo sigurne da ćemo pobediti i to nam se osvetilo. Ali kako se u našem narodu kaže, na greškama se čovek uči, tako da verujem da će sigurno biti bolje u sutrašenjem meču, a svakako da ćemo biti mnogo opreznije – ističe blokerka crveno-belih.

Zvezdine dame su u subotu odigrale težak meč u finalu Kupa Srbije kada su posle velike brobe izgubile od Železničara u Lajkovcu sa 3:2.

– Atmosfera i sam meč će se dugo pamtiti. Bila je to dobra utakmica. Pružili smo igru koja još uvek nije ono što se od nas očekuje i što prikazujemo na treninzima. Možemo mnogo bolje. Ali i sa takvom igrom smo odigrali meč u pet setova i pružili smo veliki otpor. Ukoliko sve prođe kako treba i kako očekujemo, nakon TENT-a u polufinalu protivnik bi mogao da nam bude upravo Železničar i to bi bila dobra prilika da izravnamo račune – poručila je Markovićeva.

Prva utakmica četvrtfinala plej-ofa BPŠ Superlige Srbije između Crvene zvezde i TENT-a na programu je u sredu 7. marta od 18 časova u dvorani USC Voždovac u Beogradu. Ulaznice će se prodavati na ulazu u dvoranu po ceni od 200 dinara. Meč će suditi Vladimir Simonović i Jovana Vuković.

Ekipa koja prva ostvari dve pobede u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa obezbediće plasman u polufinale. Revanš meč je na programu u subotu 10. marta od 19 časova u Obrenovcu, a eventualni treći meč igrao bi se naredne srede u Beogradu.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама