Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице

Crveno-bele ubedljive u prvom meču četvrtfinala

Izvor: OK Crvena zvezda

Odbojkašice Crvene zvezde povele su u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa BPŠ Superlige Srbije protiv TENT-a. Crveno-bele su u prvom meču u Beogradu slavile rezultatom 3:0, po setovima 25:19, 25:12, 25:17.

Zvezdine dame su u svim segmentima igre nadigrale Obrenovčanke. Crveno-bele su bile agresivnije, odlučnije i na kraju su stigle do ubedljive pobede.

Na samom startu meča naša ekipa je stekla prednost od 7:2, a potom je bilo 9:5, kada su gošće serijom od šest poena preokrenule rezultat u svoju korist. Na tehničkom tajm autu TENT je imao minimalnu prednost, a odmah potom, na servis Bojane Milenković Zvezda je ponovo povela sa 14:12. Sa dva vezana bloka Milke Stijepić naše devojke su povisile vođstvo na 17:13. Poeni su se osvajali u serijama, a Zvezda je vodila sa 19:18. Do kraja seta izabranice Aleksandra Vladisavljeva su Obrenovčankama dozvolile još jedan poen, pa je as servisom Sare Vučićević naša ekipa došla do prednosti od 1:0 – 25:19.

Ponovo je Crvena zvezda povela na početku seta, ali je tu prednost ovoga puta uspela da sačuva i na polovini drugog seta vodila sa 12:6. Naše odbojkašice su sjajno servirale na ovom meču, pa je nakon dva vezana asa Milenkovićeve Zvezda došla do vođstva od 16:7. Sa četiri poena u nizu, nakon bloka Sare Vučićević i as servisa Milice Tasić, crveno-bele su stigle i do dvocifrene prednosti 22:11. Milenkovićeva je donela 12 set lopti, a već prvu je posle odličnog bloka iskoristila Božica Marković za 25:12.

Serijom od šest poena Zvezda je povela sa 9:6 u trećem setu. Gošće su uspele da stignu do izjednačenja, a nakon asa Vučićevićeve naša ekipa je na tehničkom tajm autu vodila sa 12:10. Crveno-bele su na servis Kristine Đurić nanizale četiri poena i povele sa 16:12. Poeni su se nizali na servis Milenkovićeve, pa je nakon nove serije od 7:0 Zvezda povela sa 23:14. Pobedu našem timu donosi Milica Milunović za konačnih 25:17.

Najefikanija bila je Bojana Milenković sa 15 osvojenih poena, dok je Milica Tasić upisala 14. Po 10 poena osvojile su Milka Stijepić i Sara Vučićević.

Ekipa koja prva ostvari dve pobede u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa obezbediće plasman u polufinale. Revanš meč je na programu u subotu 10. marta od 19 časova u Obrenovcu, a eventualni treći meč igrao bi se naredne srede u Beogradu.

CRVENA ZVEZDA – TENT 3:0 (25:19, 25:12, 25:17)
Rezultat u četvrtfinalnoj seriji: 1:0

Beograd – Dvorana: USC Voždovac. Gledalaca: 120. Sudije: Vladimir Simonović i Jovana Vuković.

CRVENA ZVEZDA: Stijepić 10, Đurić 4, Marković 8, Milunović 2, Đorđević, Milenković 15, Tasić 14, Vučićević 10, Zeremski (libero), Stepanović (libero). Nisu igrale: Čanak, Lukić. Trener: Aleksandar Vladisavljev.

TENT: Ašćerić 2, Ćeranić 2, Marković (libero), Đurić (libero), Radmilović, Jakšić 1, Roganović, Bjelić 4, Jeković, Kompirović 10, Lazić 8, Đurović 9.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама