Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице

Ni odbojkašice nisu uspele, poraz posle pet setova

Izvor:OK Crvena zvezda

Odbojkašice Crvene zvezde izgubile su u finalu Kupa Srbije od Železničara rezultatom 2:3, po setovima 23:25, 25:21, 18:25, 26:24, 9:15 u Hali sportova u Lajkovcu.

Ekipe su se smenjivale u vođstvu na početku meča, a na tehnički tajm aut prvog seta Zvezda odlazi sa minimalnim zaostatkom (11:12). Železničar je osvojio naredni poen, ali je potom Crvena zvezda odličnom igrom u odbrani i serijom od 7:1 došla do vođstva od 18:14. Crveno-bele su čuvale prednost, pa su domaće zatražile tajm aut. U završnici prvog seta Železničar je prišao na poen 22:21, pa je Vladisavljev uzeo predah, ali su Lajkovčanke ipak uspele da izjednače. Umesto Milice Tasić u igru je ušla Nikolina Lukić, a Železničar je vezao i četvrti poen za preokret, pa je naš trener zatražio i drugi tajm aut. Zvezda preko Sare Vučićević poravnava rezultat, a prve do set lopte dolaze odbojkašice Železničara i koriste je za vođstvo od 0:1 – 23:25.

Uvodni minuti drugog perioda igre pripali su Lajkovčankama koje su povele na poečtku sa 5:8. Zvezda je vezala četiri poena, preko Vučićevićeve i Milenkovićeve i preokrenula rezultat u svoju korist na 9:8. Ipak, na polovini seta Železničar je vodio sa 11:12. Potom su rivali osvajali po dva poena u seriji. Blokom Vučićevićeve Zvezda je povela sa 14:12, domaće su izjednačile, a novim blokom Sare Vučićević naše odbojkašice su povele sa 16:14. As servisom Kristine Đurić Zvezdine dame su vezale tri poena i povele sa 20:17. Posle tajm auta domaćih Božica Marković je sa dva bloka produžila seriju crveno-belih. Naša ekipa dolazi do četiri set lopte, a drugu koristi Milka Stijepić za izjednačenje – 25:21.

Lajkovčanke su bile bolje na početku trećeg seta i povele su sa 3:8. Crveno-bele sa tri uzastopna poena, nakon bloka Đurićeve, smanjuju na 6:8. Ipak, na tehničkom tajm autu Železničar vodi sa 8:12. Domaće su povećavale svoju prednost, pa je Vladisavljev bio primoran da zatraži tajm aut kada su naše odbojkašice imale zaostatk od šest poena (12:18). Zvezda je posle bloka Đurićeve smanjila na 18:22, ali su odbojkašice Železničara nanizale tri poena i povele sa 1:2 – 18:25.

Nisu Zvezdine odbojkašice dobro započele ni četvrti period igre. Nakon vođstva domaćih od 2:6, Vladisavljev je zatražio tajm aut. Na servis je stala Đurićeva, a njene odlične servise u kontrama su koristile Bojana Milenković i Božica Marković, pa je Zvezda sa četiri poena u nizu izjednačila na 9:9. Lajkovčanke vezuju tri poena i dolaze do prednosti od 12:15, ali je Zvezda imala odgovor i sjajnim blokovima ponovo došla do izjednačenja. Crveno-bele su nakon poena domaćih vezale još četiri poena i posle bloka Markovićeve povele sa 19:16. Međutim, Železničar je postepeno smanjivao razliku i izjednačio na 22:22, posle čega je Vladisavljev zatražio tajm aut. Zvezda vezuje dva poena i dolazi do dve set lopte, ali obe ne koristi. Naše odbojkašice su imale i treću priliku i posle bloka Sare Vučićević izjednačile i meč uvele u peti set – 26:24.

Povele su odbojkašice Železničara sa 1:4 na početku odlučujućeg seta, pa je Vladisavljev zatražio prvi tajm aut. Zvezda je prišla na 4:5, ali domaće osvajaju naredna dva poena i ponvo dolaze do tri poena viška. Na promeni strana Lajkovčanke su vodile sa 5:8. Odbojkašice Železničara su povele sa 7:11, pa je trener Zvezde zatražio i drugi tajm aut. Međutim, domaće osvajaju i naredna dva poena i dolaze do velike prednosti. Stigle su do šest meč lopti, prvu je neutralisala Milica Tasić, ali su drugu iskoristile da osvoje svoj prvi trofej – 9:15.

Najefikasnija u timu Crvene zvezde bila je Bojana Milenković sa 19 poena, a po 15 su osvojile Milka Stijepić i Sara Vučićević.

Slede mečevi četvrtfinalne serije plej-ofa BPŠ Superlige Srbije u kojima se Crvena zvezda sastaje sa obrenovačkim TENT-om, a prvi meč se igra u Beogradu.

CRVENA ZVEZDA – ŽELEZNIČAR 2:3 (23:25, 25:21, 18:25, 26:24, 9:15)

Lajkovac – Hala sportova. Gledalaca: 1600. Sudije: Aleksandar Petrović i Mirko Janković. Trajanje meča: 142 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Čanak 1, Stijepić 15, Đurić 4, Marković 9, Đorđević, Milenković 19, Tasić 7, Vučićević 15, Lukić 3, Stepanović (libero). Nisu igrale: Sekulić, Milunović. Trener: Aleksandar Vladisavljev.

ŽELEZNIČAR: Spasenić (libero), Vasileva 2, Mitrović, Jovičić 29, Kutlešić 4, Gajić 8, Mlađenović 21, Stanimirović 15, Vignjević 7. Nisu igrale: Grujičić, Lazarević, Tošić. Trener: Svetlana Ilić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама