Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Pobeda u Laktašima za prvo mesto pred plej of

JAMES FELDEINE Dzejms Feldin i TAYLOR ROCHESTIE Tejlor Rocesti kosarkasi Crvene zvezde na utakmici Evrolige protiv Anadolu Efesa u hali Pionir, Beograd 08.12.2017. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Crvena zvezda, Evroliga, Anadolu Efes

Izvor: KK Crvena zvezda

Crvena zvezda mts pobedila Igokeu u Laktašima 82:76 i matematički osigurala prvo mesto na kraju ligaškog dela ABA lige i prednost domaćeg terena u plej ofu. Najefikasniji Tejlor Ročesti sa 23 poena, odlična rola Antića sa 11 poena i 7 skokova.
Košarkaši Crvene zvezde mts pobedili su Igokeu u Laktašima u utakmici 21.kola ABA lige, rezultatom (22:24,20:21,18:20 i  22:11) čime su i matematički obezbedili prvo mesto na kraju ligaškog dela regionalnog takmičenja, i prednost domaćeg terena u plej ofu.
Pred 3000 gledalaca u dvorani u Laktašima, najefikasniji kod crveno-belih bio je Tejlor Ročesti sa 23 poena
Ekipa Crvene zvezde mts nije blistala u Laktašima, ali je stigla do ciljam važnih bodova i izbegla bilo kakvu rezultatsku neizvesnost pred poslednje kolo.
Domaći tim je igrao bolje u većem delu utakmice, ali su crveno-beli držali rezultatski priključak (45:42 za Igokeu na poluvremenu).
U dva navrata Igokea je imala osetniju prednost, najveću na isteku 30.minuta (65:57 nakon poena Jevtovića), ali su košarkaši Crvene zvezde napravili seriju (Enis, Feldin, Antić i Ročesti trojke) i već posle 90 sekundi igre u poslednjoj četvrtini bilo je 66:66.

Od tog trenutka, do samog finiša košarkaši Zvezde su „stegli” odbranu, nalazili bolja rešenja u napadu (Ročesti, Antić i Davidovac), pa je na semaforu u 38.minutu stajalo 79:71.
Ipak, domaćin se nije predavao, nekadašnji bek Crvene zvezde Vuk Radivojević je pogodio trojku pa dvojku za 76:79, ali je tačku na utakmicu stavio Feldin trojkom 40-ak sekundi pre kraja.
Crvena zvezda mts je tako 18.pobedom uz samo 3 poraza osigurala prednost domaćeg terena u plej ofu, koji počinje sredinom marta utakmicama polufinala sa Mornarom u Beogradu.
KK Crvena zvezda mts:
Dangubić, Davidovac 8+4sk,Lazić 3, Antić 11+7 sk, Dobrić, Feldin 8+4as,Janković 5, Ročesti 23, Omić 2+7sk, Lesor 8, Enis 6, Bjelica 8.
Ekipa Crvene zvezde mts u četvrtak putuje u Barselonu na meč 25.kola Evrolige sa istoimenim klubom.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama