Рукомет Рукомет/Извештаји

Železničar – Crvena zvezda 33:29 (16:17)

Izvor: RK Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde poraženi su u Nišu, u okviru 18.kola Superlige od Železničara 33:29 (16:17).

Nisu uspeli da na najlepši način crveno-beli čestitaju 73.rođendan Crvenoj i navijačima.

U ekipu se vratio Marko Milosavljević, dok su van terena zbog povreda i dalje kapiten Dejan Babić i Aleksandar Babić.

Crvena zvezda je odlično otvorila utakmicu u „Čairu“ nošena podrškom oko 300 navijača, koji su neprestano pesmom davali impuls igri crveno-belih.

Slavljenik Nenad Mandić je započeo utakmicu sa dva gola, a veoma brzo su Zvezdina krila, kapiten Šotić i Kljajić u kontanapadima donela +5, (6:11). Šotić i Kljajić su postigli devet od 16 golova Crvene zvezde u prvih 20 minuta tokom kojih su crveno-beli održavali prednost, (11:16). Zlatanović je vezao nekoliko odbrana što se odmah odrazilo na rezultat, Železničar je uspeo da iskoristi i igrača više da priđe na minus od jednog gola u finišu prvog poluvremena, (16:17).

Pejčinović i Zlatanović su bili zapaženi pojedinci u prvom delu i pored velikog broja primljenih golova. U nekoliko navrata su uspeli da unesu dozu samopouzdanja svojim ekipama nakon odbrana.

Železničar je stigao do izjednačenja na samom startu drugog poluvremena (17:17), ali je ponovo Crvena zvezda uspela da čvrstom odbranom obezbedi kontanapade, nakon kojih je Kljajić bio precizan za novih +4, (19:23). Ponovo su uspele Nišlije da se vrate u meč i u 50.minutu smo videli novo izjednačenje, (27:27). Nakon nove situacije sa igračem više došli su domaćini i do prvog vođstva tek u 53.minutu, (29:28), što je uticalo na samopouzdanje, pa su brzo došli do dva sedmerca i do četiri gola prednosti kojima su i prelomili susret u svoju korist, (33:28). Šest uzastopnih golova lidera u finišu je prekinuo Horvat za konačnih 33:29.

Kljajić je bio najefikasniji sa 8 golova, Šotić je postigao 7, Mandić 6.

Železničar – Crvena zvezda 33:29 (16:17)

Niš, dvorana: „Čair“. Gledalaca: 1.000. Sudije: Marko Boričić i Dejan Marković (Beograd). Sedmerci: Železničar 3 (3), Crvena zvezda 2 (1). Isključenja: Železničar 6 minuta, Crvena zvezda 10.

ŽELEZNIČAR: Lazić, Milovanović, Stankulić, Sretenović 7, Mađar, Krsmančić 4, Gemaljević, A.Stanojević 2, Zlatanović, Spasić 9, V.Stanojević, Mirić, Jevtić 1, Đukić 8, Vuković 2, Potkonjak. Trener: Josif Petković

CRVENA ZVEZDA: Čolović, Šotić 7, Radisavljević, Horvat 1, Nikolić, Ivanović 1, Pešić 5, Ljubenović, Bugarinović 4, Milosavljević, Pejčinović, Rajičević, Mandić 6, Kljajić 8, Zejak 2, Đurković. Trener: Nenad Peruničić

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама