Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Crvena zvezda – CSKA Moskva 0:0

Izvor: FK Crvena zvezda

U prvoj utakmici između srpskog i ruskog predstavnika nije bilo pobednikа, niti golova.

540-startna-3246.jpg

Stadion: „Rajko Mitić“
Gledalaca: 35.642
Sudija: Pavel Raskovski (Poljska)
Strelci: /

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Le Talek, Rodić, Donald, Jovičić, Krstičić, Radonjić, Ben, Pešić.
Rezerve: Supić, Babić, Gobeljić, Račić, Milijaš, Adžić, Srnić.

CSKA: Akinfejev, Fernandes, Vernblum, Vasin, Musa, Džagoev, Vitinjo, Golovin, Berezucki, Naćo, Kušaev.
Rezerve: Pomazun, Ignaševič, Milanov, Nababkin, Bistrović, Čalov, Gordišenko.

Fudbaleri Crvene zvezde i moskovskog CSKA odigrali su prvi zvanični meč u takmičenjima pod okriljem UEFA u 2018. godini. Pred oko 36 hiljada navijača na najvećem srpskom stadionu srpski i ruski predstavnik odigrali su zanimljiv meč bez golova. Gosti su imali duže loptu u svom posedu, ali su izabranici Vladana Milojevića imali bolje prilike za gol.

Konkretno, najbolju propustio je hitronogi Nemanja Radonjić na isteku pola sata igre. Vihorni Nišlija „pročitao“ je nesporazum defanzivaca CSKA i krenuo sam ka Akinfejevu. Iskusni veteran na golu ruskog kluba nažalost izašao je kao pobednik iz ovog duela.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde nije mogao da računa na Boaćija, koji se nije našao ni u protokolu, tako da je mesto centralnog napadača zauzeo Aleksandar Pešić. Takođe, šansu pre Srnića dobio je novajlija Ben koji je u paru sa Filipom Stojkovićem dejstvovao po desnoj strani. Defanzivno gledajući crveno-beli su odigrali skoro pa savršen meč. Gosti za 90 minuta nisu ozbiljnije uspeli da ugroze Borjana. Sa druge strane, pored već pomenute kolosalne prilike Radonjića, koncentracije u završnici nedostajalo je Krstičiću Pešiću, koji nisu uspeli u dva navrata bolje da zahvate bolje na odlične centaršuteve Stojkovića.
Svakako vredan pomena je i pokušaj Le Taleka koji je povratnu loptu iz sredine pred golom Akinfejeva dočekao na drop-kik ali ponovo je ruski čuvar mreže uspeo da odbrani.

Kao i Milojević i trener CSKA Gončarenko više pažnje je posvetio odbrani svog gola svestan da se pobednik u nokaut fazi Lige Evrope dobija ne posle 90, već posle 180 minuta igre. Za kompletan utisak, Crvenoj zvezdi je nedostajao pogodak, međutim nasuprot tome jako je bitno što je mreža Milana Borjana ostala netaknuta. Za prolaz u 1/8 finala drugog po značaju evropskog takmičenja crveno-beli će morati da postignu gol.

Nedostajao je u pojedinim trenucima završni pas ka PešićuBenu ili Radonjiću. Tome je doprineo i dobar skauting CSKA koji su se dobro upoznali sa kvalitetima Zvezdine navale. Pre svih skoro svaki put kada je primio loptu Nemanja Radonjić bio je okružen sa dva-tri igrača rivala i iz te situacije nije mogao mnogo da učini.

U taktičkom nadmudrivanju na sredini terena, čini se da je takođe bilo nerešeno. Neumorni Jovičić je stizao sve, dok su Donald Krstičić opterećeni defanzivnim zadacima imali manje prostora za kreaciju. Nije bilo teško primetiti i to da ruski predstavnik ima iskusan tim koji se poznaje u dušu. Godine zajedničkog igranja zajedno bile su itekako vidljive u postavci, kretanju, najposle i napadu gostiju.

Revanš susret na programu je u sledeću sredu. Crvena zvezda još jednom je pokazala da može da se nosi sa mnogo iskusnijim i po budžetu jačim klubovima. U obzir treba uzeti i to da je ovo bio prvi takmičarski meč Milojevićevih izabranika u ovoj kalendarskoj godini i da su iza crveno-belih jednomesečne pripreme tokom kojih su izvršene ne velike, ali opet značajne kadrovske promene.

Ukoliko za osam dana u Moskvi, Crvena zvezda postigne gol, imaće veliku šansu da nastavi svoje evropsko putovanje.

Pre toga, u subotu od 14:30, najtrofejniji srpski klub odigraće i prvi meč u 2018. godini kada je nacionalni šampionat u pitanju. Na stadion „Rajko Mitić“ dolazi ivanjički Javor.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама