Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Stotka Crvene zvezde protiv Armanija

JAMES FELDEINE Dzejms Feldin i TAYLOR ROCHESTIE Tejlor Rocesti kosarkasi Crvene zvezde na utakmici Evrolige protiv Anadolu Efesa u hali Pionir, Beograd 08.12.2017. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Crvena zvezda, Evroliga, Anadolu Efes

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts zabeležili su devetu evroligašku pobedu protiv Armanija iz Milana. Crveno-beli su u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ slavili rezultatom – 100:89 (23:20, 27:25, 21:20, 29:24).
Velika energija i želja bila je prisutna u redovima crveno-belih. Košarkaši Crvene zvezde mts protiv sebe su imali sjajan napadački sastav Armanija, ali kada je trebalo izabranici Dušana Alimpijevića su odigrali izvrsno u odbrani. Sa druge strane napad je konstatno bio gotovo savršen.
Sjajno je započeo Nemanja Dangubić, a ubrzo se nadovezao Matias Lesor. Usledile su i sjajne minijature Tejlora Ročestija, Stefana Jankovića…. I navedeni su najbolji strelci, ali kao i što je to najčešće slučaj u redovima crveno-belih i ovu pobedu doneo je tim.
Na kraju Crvena zvezda mts slavila je rezultatom 100:89 i zabeležila devetu evroligašku pobedu. Crveno-bele su predvodili pomenuti Lesor koji je zabeležio dabl-dabl učinak sa 15 poena i deset skokova, Ročesti koji je meč završio sa 14 poena i devet asistencija, kao i Janković sa pogođenih 15 koševa. Dvocifreni u redovima Zvezde bili su i Alen Omić sa 11 poena i Džejms Feldin koji je ubacio 10.
Na početku utakmice Armani je pokazao dobro poznati napadački potencijal. Sa tri pogođene trojke gosti su poveli 9:4, ali je odgovor bio u rukama Nemanje Dangubića, Milka Bjelice i Tejlora Ročestija koji su serijom 7:0 preokrenuli rezultat – 11:9.
U nastavku se igralo ’’koš za koš’’. Obe ekipe su bile veoma napadački raspoložene, a crveno-beli su ipak uspeli da održe prednost do kraja prvog perioda – 23:20.
Velika borbenost crveno-belih rezultovala je pozamašnim brojem ofanzivnih skokova. U ranoj fazi utakmice Crvena zvezda ih je imala već pet i iz toga dobijala lake poene koji su čuvali prednost. Snažno zakcavanje Nemanje Dangubića podiglo je dodatno energiju ekipe i raspalila atmosferu na tribinama. Crveno-beli su stekli sedam poena prednosti, a Dangubić je na svomkontu već imao osam poena i u tom trenutku prerastao u najefikasnijeg aktera utakmice.
Zvezda tu nije stala! Usledila je trojka Ognjena Dobrića koji je potvrdio neverovatnu šutersku seriju i to uz faul. Nakon dodatnog slobodnog bacanja rezultat je glasio 39:28.
U nastavku drugog perioda usledio je pravi revolveraški obračun. Raspoloženi šuteri Armanija pogađali su iz različitih pozicija, ali su crveno-beli imali spreman odgovor. Ročesti se raspucao, a odličnu utakmicu igrao je i Matias Lesor koji je već u prvom poluvremenu bio blizu dabl-dabl učinka.
Ipak, minijaturom Endrua Gaudloka italijanski sastav je uspeo da smanji prednost crveno-belih na 50:45 pre odlaska na odmor.
U trećem periodu izabranici Dušana Alimpijevića zaigrali su veoma agresivno. Za šest minuta Armani je postigao osam poena i prednost crveno-belih je ponovo iznosila 11 poena nakon pogotka Milka Bjelice u kontri – 64:53.
Do kraja perioda Zvezda je sačuvala prednost, a tik pred zvuk sirene pogodio je Lesor za 71:65.
Crveno-beli su igrali sa mnogo energije koja je predstavljala razliku na ovom meču. Sve bolja odbrana donosila je kontra napade. Posebno je blistao Matias Lesor koji je novim sjajnim zakucavanjem doneo i najveće vođstvo svojoj ekipi na manje od sedam minuta do kraja – 82:69.
Igra izabranika trenera Alimpijevića bila je gotovo savršena u tim trenucima, a svaku tačku na pitanje pobednika stavio je Branko Lazić trojkom na nešto više od tri minuta do kraja. Semafor je pokazivao 93:77 i već je bilo vreme da slavlje započne.
Crvena zvezda mts – Armani Exchange Olimpia 100:89 (23:20, 27:25, 21:20, 29:24)
Crvena zvezda mts: 10, Davidovac 5, Lazić 5, Dobrić 6, Feldin 10, Janković 15 (4sk), Ročesti 14 (9as), Omić 11, Lesor 15 (10sk), Enis, Jovanović, Bjelica 9.

Dušan Alimpijević:
”Vrlo važna pobeda za nas, pogotovo jer je poslednja evroligaška provera pred Kup. Očigledno je da smo u napadu bili mnogo bolji, a u odbrani ima stvari koje treba popraviti, ali sam zadovoljan ovom pobedom. Sjajna utakmica za nas, jedna timska pobeda, sa 22 asistencije, sa dobrom energijom u skoku, u dobra pravca. Sad kad pričamo o toj odbrani, zaista je teško ne reći da je teško držati ovu ekipu na ovako malo poena. Armani je najefikasnija ekipa u Evroligi, daje u proseku sličan broj poena kao danas. Teško je držati ekipu na ovako malom broju poena, a opet u toj potrošnji energije sačuvamo”
Скочи на траку са алаткама