Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Zvezda dočekuje Zadar, cilj sačuvati vrh

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts u poslednjoj utakmici 20.kola ABA lige dočekuju Zadar. Pobedom bi crveno-beli pred dužu pauzu, sačuvali prvo mesto na tabeli. O predstojećem meču govore trener Dušan Alimpijević i prvotimac Nemanja Dangubić.

Košarkaši Crvene zvezde mts u finiš ligaškog dela sezone u ABA ligi jtd ulaze kao prvoplasirana ekipa na tabeli.

Međutim, pred poslednje tri runde (Zadar, Igokea u Laktašima i Cibona u Beogradu) posao i cilj da se obezbedi prednost domaćeg terena kroz plej of, daleko od toga da je završen.

Prvi od tri rivala (pred pauzu koja sledi zbog obaveza u nacionalnom kupu i nacionalnog tima u kvalifikacijama) je ekipa Zadra.

Crveno-beli su u prvom susretu ove sezone stigli do teške ali zaslužene pobede rezultatom 88:76, međutim, trener Dušan Alimpijević upozorava da ekipa Zadra igra konstantno dobro, i da mora biti shvaćena maksimalno ozbiljno:

„ Ostala nam je u sećanju ta prva utakmica u Zadru, koja je bila neizvesna, teška, u sportskom smislu vrlo „neprijatna”. Sa tim razmišljanjima i sećanjem na prvi duel, sada dočekujemo Zadar čija igra je konstantno dobra tokom cele sezone. Pozvao bih navijače da dođu i pruže nam podršku, kako bi došli do nove pobede. Koliko je važna domaća publika, videli smo primera radi, upravo u Zadru gde su njihovi navijači uvek značajan faktor u svakoj utakmici” rekao je trener crveno-belih koji će moći da računa na sve igrače, osim Pere Antića koji se oporavlja i priprema za zavšnicu nacionalnog kupa.

I Nemanja Dangubić, koji već ima bogato iskustvo igranja utakmica u ABA ligi, poziva na oprez:

„Zadar je dobra ekipa, u vrhu su tabele i ne sme biti nikakvog ni najmanjeg opuštanja. Njihov stil je poznat, imaju dobre šutere u timu, ove sezone igraju konstantno dobro, i zato moramo od starta vrlo ozbiljno da „uđemo” u ovu utakmicu, jer sada kada smo prvi na tabeli, želimo da sačuvamo to prvo mesto i obezbedimo prednost domaćeg terena u doigravanju. Pozvao bih i naše navijače da nam pruže podršku kako bi prikazali još jednu dobru partiju, i pobedom u dobrom raspoloženju dočekali nacionalni kup u Nišu” rekao je Dangubić.

Karte za utakmicu 20.kola ABA lige Crvena zvezda mts – Zadar mogu se pronaći po standardnim cenama u svim poslovnicama Eventima, i na dan utakmice na blagajni dvorane „Aleksandar Nikolić”.

Poslednji meč 20.runde regonalnog takmičenja, pred nešti dužu pauzu (naredni meč crveno-beli igraju 5.marta protiv Igokee u Laktašima, igra se od 18 časova.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама