Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezda upisala sedmu recku

Autor: CZBG, Ivan J.

Još jedan podvig izabranika Dušana Alimpijevića. U hali ‘Aleksandar Nikolić’ izvojevana je sedma evroligaška pobeda. Ovog puta, pobeđen je litvanski Žalgiris rezultatom 77:65 ( 16:18; 17:13; 15:14; 29:20).

Nemanja Dangubic - Crvena Zvezda mts Belgrade - EB17

Foto. euroleague.net

Uloga favorita je po stanju na tabeli pripala Žalgirisu, ali se još jednom pokazalo da je košarka sport u kome novac ne igra najbitniju ulogu. Najbolji primer za to jeste naš mladi i talentovani Dejan Davidovac. U maniru iskusnog igrača, preuzeo je odgovornost i pogodio tri bitne trojke, podelio dve rampe i skok kada je bilo najpotrebnije. Koliko god da je Šarunaš Jasekivičius dobro skautirao Zvezdu, nije mogao ni da sanja da će ovaj momak odigrati toliko zrelo i biti meč viner. Zvezda je opet pokazala da u Beogradu može pasti bilo ko. Nošena publikom, odigrala je jedan od boljih odbrambenih utakmica ove sezone. Kapiten je bio u startnoj petorci kako bi ugušio njihovog najboljeg igrača Pangosa što je dalo rezultat pa su Ročesti i Dangubić mogli da kreiraju u napadu i isporučuju poene. Žalgiris se ubrzo probudio i krenula je rovovska bitka sa puno kontakta u odbrani, a onog trenutka kada je Zvezdu krenuo šut, pitanje pobednika je bilo rešeno. Morala je Zvezda da pruži svoj maksimum, da se njeni igrači pošteno preznoje, ali se trud isplatio. Žalgiris je došao sa najboljom formom i pet vezanih pobeda, ali je svetlo večeras ugašeno. Neprikosnoven je bio i Ročesti, ali i Pero Antić koji je odigrao maestralnu odbranu i pomogao svom timu da dođe do sedme pobede. Sledi gostovanje u Istanbul, a pre toga i derbi u regionalnoj ligi protiv Budućnosti u Podgorici. Za kraj, čestitke timu i stručnom štabu, lepo je biti Zvezdaš a večeras pogotovo. Svakom Zvezdašu je puno srce posle ovakve pobede.

C. ZVEZDA – ŽALGIRIS 77:65
(16:18, 17:13, 15:14, 29:20)

Dvorana: Aleksandar Nikolić. Gledalaca: 6.123. Sudije: Luiđi Lamonika (Italija), Emilio Perez Pizaro (Španija) i Marčin Kovalski (Poljska).

Crvena zvezda: Radičević, Dangubić 9, Davidovac 13, Lazić 5, Antić 5, Feldin 2, Janković 4, Ročesti 16, Lesor 4, Enis 12, Jovanović, Bjelica 7.

Žalgiris: Dejvis 2, Pangos 19, Tupan 3, Udrih 4, Jankunas 10, Masiulis, Milaknis 6, Micić 2, Vajt 9, Kavalijuskas 2, Valinskas, Ulanovas 8.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама