Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Poraz Zvezde u Podgorici

Autor: CZBG, Ivan J.

U najlepšoj utakmici do sada odigranoj u ABA ligi, Crvene zvezda nije uspela da se revanšira podgoričkoj Budućnosti za poraz u Beogradu, U napadačkoj rapsodiji, Budućnost voli – Crvena zvezda 92:86 (22:27, 25:15, 26:25, 19:19)

Foto: aba-liga.com

Utakmicu je presudio fantastičan šut za tri poena (16/23, u jednom trenutku 14/16) kao i fantastičan procenat sa linije slobodnih bacanja (24/27) igrača Budućnosti. Zvezda je faktički imala odlične procente šuta iz igre, ali su ih skupo koštala promašena slobodna bacanja. Koncetraciju u odbrani, igrači Dušana Alimpijevića su usmerili na Gordića, ali su svi ostali spoljni bili fantastično raspoloženi u šutu. Posle fantastične odbrane u petak protiv Žalgirisa, Zvezda je ispoljila neke boljke u odbrani i to je surovo kažnjeno. Svaku otvorenu trojku, igrači podgoričke Budućnosti su pogađali. Centralni pik je loše branjen, tako da su Đetići uvek imali otvorenog igrača iz pik en popa.. Držala se Zvezda dosta dobro preko rapoloženog Ročestija i Antića, ali je uvek malo nedostojalo da se preokrene rezultat. Bila je, ili greška u napadu ili trojka Budućnosti. Dobro je Zvezda čuvala reket sve do poslednjih dva minuta i onda na veliku žalost, dozvolila Ivanoviću i Gordiću da se prošetaju do koša i prelako postignu ključne poene za pobedu plavih.

Sledeći meč je evroligaški i to protiv Efesa u Istabulu, a onda nam dolazi Cedevita i meč koji bi bilo dobro da se pobedi u Beogradu.

Retko kad se desi da se ovakav meč izgubi uz ovakve procente šuta i kontrolu skoka. Međutim, kada protivnik da 16 trojki, zaslužuje da pobedi. Setite se samo Madrida i naših 17. Čestitke na igri oba tima a verovatno ćemo gledati međusobne duele i u plej ofu.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама