Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе

Poraz Zvezde u Malagi

Autor: CZBG, Ivan J.

U okviru šestog kola Evrolige, Crvena zvezda je poražena od Unikahe rezultatom 79:65 (22-12; 23-19; 18-19; 16-15). Sedam hiljada gledalaca u Malagi je posmatralo meč u kome je Zvezda tek na trenutke pokazala da može, ali su je za ozbiljniji otpor sprečile mnoge greške.

Jeff Brooks - Unicaja Malaga - EB17

Pitanje pobednika je bilo rešeno na startu. Zvezda je katastrofalno ušla u meč, promašila pet slobodnih bacanja i za prvih osam minuta postigla samo četiri poena. Briljirao je tada bek Unikahe Salin i sa četiri pogođene trojke odveo svoj tim na dvocifrenu prednost. Pokušavao je Alimpijević raznim izmenama, ali je prednost rasla i na 18 poena. Salina su zamenili Nedović i Milosavljević pa je Zvezda otišla sa -14 na poluvreme. Previše ispadanja u odbrani, ishitrenih napada su uslovile da igrači Malage odu na petnaestominutni odmar sa dvocifrenom prednošću a da se nisu pošteno ni oznojili.

Drugo poluvreme je počelo onako kako se samo priželjkivat može. Napad je bio smisleniji, odbrana čvršća, pa je Zvezda u jednom trenutku došla na -6 posle trojke Ognjena Dobrića. Na žalost, beogradski crveno beli su imali i kontru koju nisu realizovali, tako da su domaćini opet otišli na dvocifrenu prednost i tu se priča oko pobednika završila. Naš trener Dušan Alimpijević je do kraja šansu pružio igračima koji nisu dobijali toliko minuta do sada pa su utakmicu na parketu završili Radičević, Dobrić, Davidovac, Jovanović i Apić. Dobra lekcija da malo ispeku evroligaški zanat.
Ono što je dojam meča jeste činjenica da je malo ozbiljnija Zvezda ove noći igrala egal završnicu sa španskom ekipom, ali su lošim izvođenjem slobodnih bacanja (5/14) i lošim pristupom u odbrani, dozvolili su Unikahi da odnese laganu pobedu.

Zvezda sledeći meč igra za vikend protiv FMP-a, a onda sledi ubitačna nedelja gde u sredu dolazi CSKA, a u petak idu na megdan Olimpijakosu u Pirej.

Unikaha – Crvena zvezda 79:65

Dvorana: Martin Karpena
Sudije: Hristodulu, Roča, Geler

UNIKAHA: Mekalum 4, Soluade, Dijaz, Salin 15, Milosavljević 12, Nedović 17, Šermandini 2, Vačinski 4, Bruks 8, Ogastin 10, Suarez, Musli 7

CRVENA ZVEZDA: Radičević 5, Dangubić 8, Davidovac 2, Lazić 6, Dobrić 5, Feldin 10, Apić 2, Janković, Ročesti 10, Lesor 10, Jovanović 5, Bjelica 2

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама