Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши СДЦЗ

Zvezda izgubila od Vojvodine

Odbojkaši Crvene zvezde poraženi su u derbiju 2. kola Superlige Srbije od Vojvodine NS seme rezultatom 0:3 (24:26, 21:25, 15:25).

Vojvodina je na samom početku povela sa 1:5, ali se Zvezda vratila u igru i sa pet vezanih poena na servis Aleksandra Gmitrovića preokrenula rezultat na 6:5. Ekipe su se potom smenjivale u vođstvu da bi naš tim ponovo na servis Gmitrovića (2 asa) vezao četiri poena i poveo sa 15:13. Brzo su se “lale” konsolidovale, pa je set ušao u neizvesnu završnicu. Sa dva vezana poena, posle asa Danila Pavlovića Beograđani stižu do set lopte. Ipak, gosti su preko Stevanovića izjednačili, a potom blokom Simića i poveli, da bi Stevanović as servisom doneo prednost svom timu – 24:26.

Ravnopravna borba se vodila i početkom drugog seta. Nakon tehničkog tajm auta Vojvodina je vezala tri poena i povela sa 10:14. Postepeno su povećavali vođstvo sve do rezultata 15:22. Stigli su gosti do šest vezanih set lopti, ali se Crvena zvezda nije predavala. Poenima Pavlovića, Gmitrovića i Mašulovića smanjuju na 21:24, ali Vojvodina uspeva da osvoji set i povede sa 0:2 – 21:25.

U trećem setu igra naših odbojkaša se u potpunosti raspala. Gosti su od početka vodili, a do tehničkog tajm auta Zvezda je držala kakav takav priključak. Vrlo brzo Novosađani dolaze do vođstva od 11:19 i praktično rešavaju pitanje pobednika. Na kraju su došli i do dvocifrene prednosti i meč mirno priveli kraju – 15:25.

U redovima Crvene zvezde istakao se Aleksandar Gmitrović sa 23 osvojena poena. U narednom kolu naša ekipa gostuje Spartaku u Ljigu.

CRVENA ZVEZDA – VOJVODINA NS SEME 0:3 (24:26, 21:25, 15:25)

Beograd – Dvorana: USC Voždovac. Gledalaca: 300. Sudije: Mirko Janković i Ivan Lazarević.

CRVENA ZVEZDA: Jevtić (libero), Popović, Stoković, Gmitrović 23, Mašulović 6, Petrović, Nejić 7, Jovanović 5, Dodić 2, Andonović, D. Pavlović 7. Nije igrao: N. Pavlović. Trener: Dragan Kobiljski.

VOJVODINA: Simić 6, Vučićević 13, Stevanović 7, Kujundžić 10, Peković (libero), Mehić 12, Radović, Todorović 1. Nisu igrali: Bajandić, Vemić, Narančić, Perić. Trener: Nedžad Osmankač.

 

Vest preuzeta sa sajta KK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама